Slick ελαστικά ειδικά σχεδιασμένα για μοτοσικλέτες 600cc από την Dunlop

Η κατηγορία των 600cc έχει σχεδόν χαθεί από τον παγκόσμιο χάρτη παραγωγής μοτοσυκλετών, η Dunlop όμως δεν ξεχνά τους αναβάτες που διαθέτουν τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες και παράγει ένα νέο ελαστικό ειδικά σχεδιασμένο για αυτές και… αυτούς.

Το ελαστικό που δημιούργησε η Dunlop ονομάζεται KR451 slick και χρησιμοποιείται ως spec tire στο MotoAmerica Supersport Series με διάσταση 180/55 R17 για τον πίσω τροχό.

Επιλέγοντας την εξέλιξη του ελαστικού για τους αναβάτες των μοντέρνων supersport μοτοσυκλετών, η εταιρεία δημιούργησε το KR451 έτσι ώστε να τοποθετείται σε ζάντα 5,5in. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ελαστικού διαστάσεων 180/60 R17 με γόμες μαλακές και μεσαίες.

Η εταιρεία κολοσσός αναφέρει πως το νέο αυτό ελαστικό διαθέτει καλύτερη αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα υπό κλίση στη στροφή, μεγαλύτερη ταχύτητα στη στροφή λόγω της αυξημένης πρόσφυσης, ενώ αυξημένη θα είναι και η διάρκεια ζωής του ελαστικού.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας το νέο αυτό ελαστικό αναμένεται να είναι τουλάχιστον 1 δευτερόλεπτο ταχύτερο σε σχέση με το προηγούμενο, αναλόγως την πίστα.

Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και marketing για τα ελαστικά μοτοσυκλετών Dunlop, Mike Buckley, αναφέρει: «Ως προμηθευτής ελαστικών των MotoAmerica Supersport Series, είναι πολύ εύκολο για την Dunlop να μην λειτουργήσει επιθετικά ως προς τη σχεδίαση του νέου ελαστικού.

«‘Ομως έχουμε συνεχόμενη εξέλιξη στα αγωνιστικά μας προϊόντα, και αυτό το νέο ελαστικό είναι ένας τρόπος να προμηθεύσουμε στους αναβάτες των μοτοσυκλετών 600cc με τεχνολογία ελαστικών ειδικά σχεδιασμένη για την κατηγορία, όπου ελπίζουμε να δώσουμε στους αναβάτες ευκαιρίες να αυξήσουν την απόδοση τους και να γίνουν ακόμα καλύτεροι στον τομέα τους».

Ενθαρρυντικό θεωρείται το ότι η Dunlop δημιούργησε το ειδικά σχεδιασμένο KR451 slick tire ειδικά για τη συγκεκριμένη κατηγορία με σκοπό την υποστήριξη των αναβατών αυτής, αναμένοντας να δούμε τα αποτελέσματα στην πίστα.

Υπενθυμίζουμε πως η Dunlop είναι η εταιρεία που προμηθεύει με ελαστικά την κατηγορία των Moto2 μοτοσυκλετών του παγκοσμίου πρωταθλήματος Grand Prix.