Chaz Davies – WSBK – Week 14 2017

Φτάσαμε αισίως στην 14η εβδομάδα του 2017 και αυτή τη φορά χωρίς πολύ σκέψη, η συντακτική ομάδα του bikerstime.com επέλεξε να την εκπροσωπεί στο εξώφυλλό του online περιοδικού μας ο Chaz Davies.

Ο Ουαλός αναβάτης της Aruba.it Ducati πέρασε ένα Σαββατοκύριακο με ανάμεικτα συναισθήματα στην Aragon. Κατέκτησε την Superpole το Σάββατο και όλα έδειχναν πως είχε έρθει η ώρα να σπάσει το αήττητο σερί του περσινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Jonathan Rea.

Όμως το Α’ Σκέλος τον είδε να δίνει σκληρές μάχες, μη μπορώντας να πάρει μια διαφορά ασφαλείας που θα του έδινε μια ‘ανάσα’ ώστε να φτάσει 1ος στον τερματισμό. Ο Rea ήταν πιο άνετος και ο Davies φαινόταν να μάχεται με το ‘θεριό’ που σε αυτή την περίπτωση ήταν η Ducati Panigale R.

Ο 30χρονος δεν άντεξε στην πίεση του αναβάτη της Kawasaki και στην τελευταία στροφή του προτελευταίου γύρου έπεσε, τελειώνοντας άδοξα έναν αγώνα στον οποίο τα είχε πάει πολύ καλά.

Με καταρρακωμένο ηθικό ο Chaz επέστρεψε στην πίστα την επόμενη ημέρα για το Β’ Σκέλος, έχοντας στο νου του ένα και μόνο στόχο· τη νίκη. Ξεκίνησε από την 1οη θέση, βλέποντας τον Rea να ξεφεύγει μπροστά του και ενώ είχε εκκινήσει από την 9η.

Δεν βιαζόταν αυτή τη φορά, έκανε έναν σταθερό και γρήγορο αγώνα, περιορίζοντας τα ρίσκα. Όταν έφτασε πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο, ήταν ταχύτερος και πέρασε γρήγορα στην κορυφή. Όμως και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πήγαινε σχετικά άνετα προς την πρώτη του φετινή νίκη, ένα λάθος αποκάλυψε ότι το άγχος του ήταν πολύ.

Και πως να μην έχει άγχος, κυνηγούσε την πρώτη του φετινή νίκη μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες, έχοντας άσχημη κατάληξη στο πρώτο Σκέλος στην ίδια πίστα μια ημέρα πριν. Ο Rea προσπάθησε να αδράξει την ευκαρία, ο Davies όμως αυτή τη φορά ήταν σίγουρος.

Ακόμη και όταν ο Βορειοϊρλανδός ‘βούτηξε’ στην κορυφή του τελευταίου ‘S’ της Aragon, ο Davies δεν πτοήθηκε, διατηρώντας την ψυχραιμία που τον έφερε στην κορυφή του αγώνα για πρώτη φορά φέτος. Και με την αυτοπεποίθηση που ανέκτησε από αυτή του τη νίκη, είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.