Joan Mir – Moto3 – Week 24

Έχει ανακυρηχθεί και στο παρελθόν ‘Biker Of The Week’ και από ότι φαίνεται, θα μας ‘αναγκάσει’ να του δώσουμε και άλλες φορές αυτόν τον τίτλο στο μέλλον. Ο λόγος για τον εκπληκτικό 19χρονο Ισπανό Joan Mir, ο οποίος φέτος κάνει ‘περίπατο’ στη Moto3!

O αναβάτης από την Palma de Mallorca της Ισπανίας διανύει την δεύτερη χρονιά του πλήρους εμπλοκής στην μικρή κατηορία των Grand Prix και αυτή τη στιγμή προηγείται στο βαθμολογικό πίνακα με 45 βαθμούς έναντι του Romano Fenati.

Έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία στο Phillip Island της Αυστραλίας το 2015, ενώ πέρυσι ανακυρήχθηκε rookie of the year στη Moto3, κερδίζοντας παράλληλα τον πρώτο του αγώνα (Red Bull Ring). Έτσι, αν και ο Ισπανός αναβάτης της Leopard Racing έφτασε στα GP σε όχι και τόσο μικρή ηλικία (17 ετών), έδειξε αμέσως ότι το μέλλον του ανήκει.

Αυτή τη φορά ο τίτλος του ‘Biker Of The Week’ δεν μπορούσε να μη γίνει δικός του. Στην Καταλωνία ο Mir ήταν απίστευτος, ως και την αρχή του τελευταίου γύρου ήταν 4ος, ενώ στην συνέχεια ‘τράβηξε τον άσσο από το μανίκι του’, πραγματοποιώντας τον τέλειο τελευταίο γύρο!

Το εμπόδιο των τριών αναβατών εμπρός του δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον πανάξιο 19χρονο αναβάτη, ο οποίος με μια εξαιρετική εντός έδρας εμφάνιση κατέκτησε την 4η φετινή του νίκη. Το κυριότερο όμως στοιχείο του Mir όμως ήταν η ψυχραιμία που επέδειξε, καθώς κατάφερε να πιέσει ως το τέλος χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισπανός αυτή τη στιγμή έχει μόλις 11 βαθμούς λιγότερους (σε επτά αγώνες) από ότι είχε συλλέξει πέρυσι όλη τη χρονιά, ενώ το 2018 θα τον δούμε στην κατηγορία Moto2 στη σέλα μιας μοτοσυκλέτας της ομάδας της Marc VDS.