MotoGP Zarco – Η μάχη με τους πρώτους δεν είναι μόνο μια ‘αχτίδα ελπίδας’

Ο αναβάτης της Tech3 Yamaha έκανε μια μεγαλοπρεπή εμφάνιση στον εναρκτήριο Γύρο του Κατάρ, με την προσπάθεια του να καταλήγει όμως άδοξα. Παρ’ όλα αυτά ο Γάλλος αναβάτης πιστεύει ότι θα μπορέσει να παλέψει και άλλες φορές με τους κορυφαίους αναβάτες του MotoGP.

O Johann Zarco εκκίνησε τον αγώνα του Κατάρ ξαφνιάζοντας τους πάντες, οδηγώντας από την 1η θέση για τους πρώτους έξι γύρους. Μάλιστα ο αναβάτης του Herve Poncharal ήταν αρκετά γρήγορος ώστε να καταφέρει σταδιακά να ξεμακρύνει από τους διώκτες του, φτάνοντας τη διαφορά του από τον 2ο έως και τα 1.6sec.

Όμως, στη Στροφή 2 του 7ου γύρου ο Γάλλος έχασε το μπροστινό της Yamaha του, καταλήγοντας στην αμμοπαγίδα της πίστας του Losail. Μετά το πέρας του αγώνα ο Zarco τόνισε πως πίεζε πολύ δυνατά ώστε να κρατηθεί στην κορυφή, αποδεχόμενος τα ρίσκα που έπαιρνε.

Σε επόμενη συνέντευξή του όμως και στα πλαίσια της παρουσίασης του Γαλλικού GP που θα πραγμαοποιηθεί στις 21 Μαΐου, ο Zarco τόνισε:

«Η ανησυχία μου ήταν να είμαι γρήγορος στην αρχή, επειδή ξέρουμε ότι αναβάτες όπως ο Marquez, ο Rossi και ο Vinales ξεκινούν εκπληκτικά· καταφέρνουν να κάνουν καλούς γύρους κατ’ ευθείαν.

«Εκκινώντας 4ος, ήλπιζα να κάνω μια καλή εκκίνηση και να βρω ρυθμό όσο γρήγορα όσο αυτοί. Κατέληξα να τον βρω πιο γρήγορα, και έπειτα ήταν πολύ ωραία.

«Εκείνη τη στιγμή (της πτώσης), δυσκολεύεσαι να το συνηδειτοποιήσεις. ‘Οδηγούσα πραγματικά τον αγώνα; Ή όχι; Ξυπνώ, τσιμπάω τον εαυτό μου, όμως είμαι καλά και μέσα στην αμμοπαγίδα και όλα έχουν τελειώσει’.

«Στο τέλος παίρνεις τα θετικά επειδή ως rookie, αναρωτιέσαι: ‘Μπορώ να το κάνω;‘. Τώρα, τουλάχιστον στο μυαλό μου, το να αγωνίζουμε στους μπροστά του MotoGP δεν είναι πια μια αχτίδα ελπίδας, είναι ένα αληθινό φως, μπορείς σχεδόν να το πιάσεις. Πρέπει απλά να το επαναλάβω.»

Για τον Γάλλο η εμφάνιση του στο Κατάρ του έδωσε κίνητρο, ένα κίνητρο που σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα ‘σπρώξει’ προς τα εμπρός και τον teammate του, Jonas Folger. Οι δύο τους πλέον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους στόχους τους σύμφωνα με τον Zarco.

«Έδειξα καλή δυναμική, τώρα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυναμική και να αρχίσουμε ξανά διατηρώντας ταπεινούς στόχους, (τερματισμούς) στην πρώτη 10αδα, όπως ο Jonas.

«Παίρνοντας ως δεδομένο τα χειμερινά τεστ, μπορεί να πιστεύετε ότι μπορούμε να στοχεύουμε στην πρώτη δεκάδα. Όμως με δεδομένο τι κάναμε στην αρχή του αγώνα (του Κατάρ), ίσως μπορούμε να πάμε για την 6η, την 5η… να θέσουμε έναν υψηλότερο στόχο.

«Μας δίνει πολύ κίνητρο και νομίζουμε ότι όταν η μοτοσυκλέτα τα πηγαίνει καλά, μπορεί να συμβεί.»