AMA SX 450 & 250 – Anaheim I – Roczen και Mcelrath με το δεξί!

Στις 7 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Angel Stadium ο πρώτος φετινός αγώνας της χρονιάς, με τους Ken Roczen και Shane Mcelrath να επικρατούν στα 450cc και 250cc αντίστοιχα, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα ΑΜΑ ξεκίνησε και επίσημα, με τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν να είναι και ο πρώτος εκ των δύο συναντήσεων που θα λάβουν χώρα στο Anaheim της California για το 2017. Ας δούμε αναλυτικότερα τι συνέβη στις δύο κατηγορίες του Αμερικάνικου πρωταθλήματος Supercross.

450cc – Roczen και Honda στην κορυφή!

Τα δύο Heat των έξι γύρων καθόρισαν τους τελικούς συμμετέχοντες στο main event του Σαββάτου, με τον Eli Tomac να επικρατεί στο πρώτο Heat των Blake Baggett, Chad Reed και Jason Anderson. Στο δεύτερο Heat βρέθηκαν τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, με τον Roczen να δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις του, επικρατώντας του περσινού πρωταθλητή, Ryan Dungey, αλλά και του Marvin Musquin και Cole Seely.

Στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου ο Ken Roczen ήταν άπιαστος παίρνοντας το holeshot και χωρίς να χάσει καθόλου τα ηνία του αγώνα, τερμάτισε στην κορυφή. Ο αναβάτης από το Clermont όντας ασταμάτητος με την Honda CRF 450 έθεσε από νωρίς υποψηφιότητα για τον φετινό τίτλο, με τον Ryan Dungey να περιορίζεται στην 2η θέση με την KTM του. Στην 3η θέση του βάθρου είχαμε ακόμη μια KTM, με τον Musquin να τερματίζει πολύ κοντά στον teammate του.

Ο Blake Bagget ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, όμως μια πτώση του τον έριξε στην τελευταία θέση. Σηκώθηκε όμως και κατάφερε να τερματίσει 14ος.

 

250cc – Άπιαστος Mcelrath!

Στο πρώτο Heat της μικρότερης κατηγορίας είχαμε πραγματική «σφαγή», καθώς Martin Davalos, Austin Forkner και Justin Hill έδωσαν ομηρικές μάχες για την πρωτιά. Τελικά επικράτησε ο Davalos με την Husqvarna FC 250. Στην επόμενη διαδικασία είδαμε δύο KTM να τερματίζουν στις θέσεις 1 και 3, με τους Mcelrath και Oldenburg να έχουν ανάμεσά τους τη Honda του Jeremy Martin.

Την εκκίνηση του τελικού πήρε ο Mcelrath, ενώ οδηγώντας και τους 15 συνολικά γύρους του αγώνα κατάφερε να στεφθεί νικητής μπροστά από την Yamaha του Aaron Plesinger και την Husqvarna του Martin Davalos. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι το βάθρο των νικητών, κοσμούσαν τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές!

Ο επόμενος αγώνας διεξήχθη στο San Diego, στις 14/1.

Αφήστε μια απάντηση