Ετοιμάζεται νέα τετρακύλινδρη MV Agusta για το 2018

Το 2018 φέρνει σημαντικά νέα για την MV Agusta, η οποία επιβεβαίωσε τις φήμες για μια ολοκαίνουργια τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα. Οι Ιταλοί όμως έμειναν χωρίς να αναφέρουν τι κατηγορία αφορά το νέο τους μοντέλο, αφήνοντάς μας με την απορία.

Η θρυλική MV Agusta ολοκληρώνει το 2017 με ακόμη ένα σημαντικό νέο, λίγο πριν αρχίσει να μας παρουσιάζει δείγματα για την νέα τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα της. Η Ιταλική φίρμα λοιπόν θα εκκινήσει το 2018 με πλήρη ιδιοκτησία από την MV Agusta Holding Company, εξαγοράζοντας το μερίδιο της Γερμανικής Mercedes AMG.

Έπειτα από αυτή τη σπουδαία αλλαγή στο στρατόπεδο της εταιρείας, οι άνθρωποι που «χτίζουν» το μέλλον της MV Agusta μπορούν και πάλι να προσηλωθούν σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα· στην κατασκευή εξωτικών μοτοσυκλετών, με επιδόσεις και εμφάνιση που καθηλώνουν και τους πιο απαιτητικούς.

Η αλήθεια είναι ότι κατά την φετινή μας επίσκεψη στην EICMA, περιμέναμε να δούμε ένα νέο «μεγάλο» τετρακύλινδρο μοντέλο, έστω και σε μορφή concept. Το περίπτερο των Ιταλών όμως, παρά το γεγονός ότι και φέτος είχε σημαντικές παρουσίες, δεν είχε αυτό που οι φήμες μας προϊδέαζαν. Του χρόνου όμως;

Του χρόνου μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι περιμένουμε τη νέα πρόταση της MV Agusta. Το δήλωσε άλλωστε και ο CEO της εταιρείας, Giovanni Castiglioni, ο οποίος ανέφερε ότι θα δούμε σύντομα μια ολοκαίνουργια τετρακύλινδρη Brutale με 1200 κυβικά εκατοστά.

Οι Brutale παραδοσιακά στηρίζονται στους κινητήρων των «ντυμένων» συγγενών τους (F3/F4), έτσι, αν υπάρξει νέα Brutale, το πιθανότερο είναι να υπάρξει και νέα Superbike F4. Φυσικά, τα ερωτήματα που γεννώνται γύρω από μια νέα F4, είναι πολλά. Θα είναι άραγε έτοιμη για παραγωγή ταυτόχρονα με την νέα Brutale; Ή θα παρουσιαστούν με διαφορά ενός (ή και παραπάνω) έτους μεταξύ τους;

Επίσης, αν η νέα F4 φέρει τον ίδιο κινητήρα με την naked MV, δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, όπου οι τετρακύλινδρες έχουν περιορισμό στα 1000cc. Θα είναι όμως άμεσος ανταγωνιστής της νέας Ducati Panigale V4, η οποία είναι 1100cc και επίσης δεν μπορεί να αγωνιστεί με αυτή την έκδοση στο WorldSBK.

Οι «κόκκινοι» του Borgo Panigale όμως έχουν ήδη ανακοινώσει την έλευση μιας έκδοσης 1000cc με σκοπό τη συμμετοχή στο WorldSBK το 2019, έτσι δεν αποκλείεται να δούμε μια παρόμοια κίνηση και από την MV Agusta – να χρησιμοποιήσει δηλαδή τη βάση του νέου κινητήρα των 1200cc για μια περιορισμένης παραγωγής 1000cc.

Επειδή τα ερωτήματα για μια νέα Superbike όμως είναι πολλά και αυτή τη στιγμή μόνο οι άνθρωποι της MV Agusta γνωρίζουν τι θέλουν να πράξουν στο μέλλον, ας επιστρέψουμε στην νέα Brutale. Τη νέα Brutale που φαίνεται ότι έχει τον πρώτο λόγο στο να «φορέσει» το νέο τετρακύλινδρο της δημιουργού της, καθώς είναι και αυτή που φέρνει τα περισσότερα χρήματα στα ταμεία των Ιταλών.

Έτσι, μετά και την «ομολογία» του Castiglioni, περιμένουμε να δούμε το πρώτο βήμα για την Ιταλική φίρμα, το οποίο θα έχει και συνέχεια. Γιατί; Μα γιατί αυτός ο κινητήρας αναμένεται να τοποθετηθεί σε μια ολόκληρη νέα σειρά για την MV Agusta, που θα περιέχει naked (Brutale), Superbike (F4) και touring (Turismo Veloce).

Μια ολόκληρη νέα γενιά MV Agusta δηλαδή, η οποία θα συνδυαστεί με μια εντελώς νέα εποχή για την εταιρεία, καθώς το 2018 έχουμε την επιστροφή της στο χώρο που την ανέδειξε (Grand Prix, Moto2) και την ανάκτηση του 100% της εταιρείας από το ίδιο το εμπορικό σήμα. Η MV γυρίζει σελίδα προς το καλύτερο!


Διαβάστε επίσης: Moto2 – Η MV Agusta επιστρέφει στα Grand Prix