Ταξίδι με μοτοσυκλέτα στις Η.Π.Α.

Για πολλούς το Αμερικάνικο Όνειρο είναι λεφτά, επιτυχία, διασημότητες…με άλλα λόγια «Ντάλας» και «Δυναστεία», για όσους γνωρίζουν η θυμούνται τα δημοφιλή Αμερικάνικα σίριαλ της δεκαετίας του 80.

Για τους μοτοσικλετιστές όμως το «Αμερικάνικο Όνειρο» είναι μια διαδρομή μερικών μηνών. Να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν τις Η.Π.Α. Να την διασχίσουν από την μιαν ακτή μέχρι την άλλη, από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό, “Coast to Coast” όπως λένε και οι Aμερικάνοι.

Η πιο εύκολη διαδρομή είναι η Νότια, λόγω του καιρού ο οποίος είναι πιο ήπιος. Η Βόρεια διαδρομή απαιτεί πιο πολλές αντοχές, αφού οπωσδήποτε έχουμε να  αντιμετωπίσουμε κρύο και βροχές.

usa2

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε λιγότερο από ένα μήνα τότε ίσως είναι καλύτερα να νοικιάσετε μια μηχανή. Αναλόγως και του χρόνου ανάλογη θα είναι και η διαδρομή.

Υπάρχουν πολλές διαδρομές γιατί είναι μια τεράστια χώρα που ούτε μια ζωή δεν σου αρκεί να την γυρίσεις, πόσο μάλλον ένας ή δύο μήνες.

Εμείς θα εισηγηθούμε ορισμένα αξιοθέατα που πιστεύουμε ότι αξίζουν τον κόπο να επισκεφθείτε, καθώς και κάποια πράγματα που θα κάνουν το ταξίδι πιο εύκολο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

1. Νέα Υόρκη.

Αξίζει να την επισκεφτείτε, και ίσως να είναι η καλύτερη αφετηρία για να ξεκινήσει το ταξίδι από εκεί. Θα είναι ίσως και η πιο ακριβή πόλη σε θέμα διαμονής. Περπατήστε στην 5η Λεωφόρο, στο Central Park, επισκεφθείτε το Village, το Metropolitan museum, δείτε κάποιο musical στο Broadway. Υπάρχουν τόσα να δείτε και να κάνετε που 2-3 μέρες απλώς θα σας δώσουν μια γεύση από την Νέα Υόρκη. Προσοχή μόνο από τους κινδύνους της μεγαλούπολης. Επίσης μην ξεχαστείτε και παρασυρθείτε σε ψώνια αφού θα πρέπει να τα κουβαλάτε σε όλο το ταξίδι.

Το λιγότερο 3 μέρες, πρέπει οπωσδήποτε να διαθέσετε γι’αυτή την μεγαλούπολη.

2. Καταρράκτες του Νιαγάρα. Βόρεια της Νέας Υόρκης, στα σύνορα με τον Καναδά.

Niagara falls
Niagara falls

Ένα θέαμα που θα σας εντυπωσιάσει. Στην διαδρομή προς τους καταρράκτες μην αμελήσετε να περάστε από την μικρή πολιτεία του Βερμόντ.

3. Εθνικά Πάρκα.

Οι καλύτερες διαδρομές είναι στα πάρκα. Βουνά, λίμνες, χιόνια, άγρια ζώα. Επισκεφτείτε όσο πιο πολλά μπορείτε. Για την είσοδο σας σ’ αυτά υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Επίσης πρέπει να πάτε σε εποχή που τα πάρκα είναι ανοικτά. Αν μπορείτε μείνετε σε ένα από αυτά 2-3 μέρες. Αν θα επισκεφθείτε πολλά πάρκα τότε αγοράστε ένα εισιτήριο για όλα. Θα σας έρθει πιο φθηνό.

usa10

Αναφέρω απλώς μερικά

α) Το Γέλοουστοουν (Yellowstone) που βρίσκετε  στο Γουαιόμινγκ.

β) Το Γιοσέμιτη που βρίσκετε στην Καλιφόρνια.

γ) Το Γκράντ Κάνυον. Ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια στον κόσμο.

δ) Glacier National ParkMontana

usa1

 4. Οδηγήστε την Δυτική ακτή. Ξεκινήστε από την πολιτεία του Όρεγκον, πάρτε τον 101 δρόμο μέχρι το Σαν Φρανσίσκο και μετά τον 1 μέχρι το Λος Αντζελες. Στον δρόμο εκτός από τα πανέμορφα τοπία θα δείτε και θαλάσσιους ελέφαντες.

usa6

5. Οδηγήστε στην Λεωφόρο των Γιγάντων. Τεράστια δέντρα, τα πιο μεγάλα που έχουμε δει και θα τα βρείτε στην Καλιφόρνια,  κοντά στην πόλη Γιουρίκα (Eureka).

6. Λας Βέγκας.

Η Ντίσνεϊ Λάντ των μεγάλων. Δείτε τα μεγάλα ξενοδοχεία-καζίνα αλλά προσέξτε να μην παρασυρθείτε και να ξοδέψετε όλα τα λεφτά σας. Δοκιμάστε την τύχη σας αλλά με μέτρο…εκτός και εάν εκεί τελειώνει και το ταξίδι. Στον δρόμο προς το Λάς Βέγκας περάστε και από το Death Valley. Ξεκινήστε αρκετά νωρίς ώστε να γλυτώσετε την αφόρητη ζέστη.

7. Μαύροι Λόφοι (Black Hills).

Στην Νότια Ντακότα, υπέροχη διαδρομή όμορφες  πόλεις, καθώς και το Mount Rushmore National Memorial, ένα μνημείο με τις κεφαλές 4 προέδρων (George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt) σκαλισμένες στο βουνό.

8. Κολοράντο Ρόκις (Colorado Rockies).

Ωραίες διαδρομές, πανέμορφα τοπία. Τι άλλο θα ήθελε ένας μοτοσικλετιστής;

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Προσπαθήστε να είστε εκεί από το τέλος Μαΐου μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Είναι η καλύτερη εποχή, για να επισκεφθείτε και τις Βόρειες πολιτείες, λόγω της αλλαγής του καιρού με ψιλότερες θερμοκρασίες.

Αν στείλετε την μηχανή σας ξεκινήστε από την Νέα Υόρκη. Αν την στείλετε αεροπορικώς προτιμήστε το αεροδρόμιο στο New Jersey, το Newark. Εκεί σε μια δυο ώρες θα έχετε παραλάβει την μηχανή και θα είστε στον δρόμο. Πιο εύκολα από το JFK στην Νέα Υόρκη.

Αποφύγετε τους υπεραστικούς δρόμους. Πάρτε τους μικρούς επαρχιακούς δρόμους, αποφεύγετε έτσι τις νταλίκες και απολαμβάνετε διαδρομή. Μείνετε στις μικρές πόλεις όπου είναι και πιο φθηνά και δεν χάνεστε στους αυτοκινητόδρομους της μεγαλούπολης. Οι μικρές πόλεις σε φέρνουν πιο κοντά στους ανθρώπους, πιο κοντά στην κουλτούρα.

usa4

Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε καιρό. Θα συναντήσετε κρύο, χιόνια, βροχή, ζέστη, αλλά τίποτα από αυτά δεν θα σας σταματήσουν από το να  έχετε ένα υπέροχο ταξίδι. Πάρτε τα κατάλλήλα ρούχα και μην ξεχάσετε τα αδιάβροχα σας.

Ίντερνετ καφέ δεν υπάρχουν, αλλά σε κάθε πόλη υπάρχει βιβλιοθήκη και εκεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ίντερνετ δωρεάν. Wi-fi υπάρχει παντού.

Παζαρέψετε τις τιμές των ξενοδοχείων και των μοτέλ. Δεν είναι κάτι που κάνουν οι Αμερικανοί αλλά τις περισσότερες φορές πετυχαίνει, τα 10-20 δολάρια που θα εξοικονομήσετε θα σας χρησιμέψουν για το φαγητό. Επίσης σε αρκετά σημεία όπως βενζινάδικα, εστιατόρια, “visitors centers” και “welcome centers θα βρείτε δωρεάν περιοδικά που έχουν κουπόνια για εκπτώσεις σε ξενοδοχεία και μοτέλ. Τα δωμάτια για ένα άτομο είναι λίγο πιο φθηνά από τα δίκλινα, έτσι αν ταξιδεύετε μόνος το κόστος θα είναι σημαντικά πιο μεγάλο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα βρείτε μοτοσικλέτες όπως African Twin 750( το παλιό μοντέλο) και Varandero .Εάν οδηγείτε ένα από αυτά τα μοντέλα πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα στο σέρβις, αφού πολλές φορές και οι αντιπροσωπείες αρνούνται να σας εξυπηρετήσουν. Ψάξτε το πριν ξεκινήσετε το ταξίδι.

Κατασκηνωτικοί χώροι υπάρχουν πάρα πολλοί, έτσι αν σας αρέσει η κατασκήνωση φροντίστε να πάρετε και τον εξοπλισμό σας. Στην διαδρομή είμαστε σίγουροι ότι κάποιο μέρος θα σας ενθουσιάσει και θα θέλετε να περάσετε ένα βράδυ.

Ελπίζουμε οι εισηγήσεις και υποδείξεις μας να σας βοηθήσουν και να κάνουν το ταξίδι σας στις Η.Π.Α.  ακόμη πιο απίθανο. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μια εμπειρία, μία περιπέτεια που θα θυμάστε για πάντα. Για αυτό  μην παραλείψετε την φωτογραφική σας.

Αφήστε μια απάντηση