Luna – Μια γυναίκα διασχίζει την Αμερικάνικη Ήπειρο

Την συνέντευξη αυτή την είχα πάρει από την πολύ καλή φίλη Luna, πριν αρκετά χρόνια αλλά πιστεύω ότι είναι πάντα επίκαιρη. Την δημοσιεύω θέλοντας να δείξω ότι αυτό που χρειάζεται για ένα μεγάλο ταξίδι είναι απλώς θάρρος και αυτοπεποίθηση. Απολαύστε την.

Είχα την τύχη να συναντήσω την Henrieta η αλλιώς Luna, πού στα ισπανικά σημαίνει φεγγάρι, στο Μπουένος Αύρες το 2006. Μια νεαρή, όμορφη, πάντα χαμογελαστή και γεμάτη ενέργεια Αυστριακή που τόλμησε να πάρει μια Royal Enfield, την οποία ονόμασε Fusae,  και παρέα με τον Moses (Μωυσή) το αρκουδάκι της να ταξιδέψει από την Νέα Υόρκη μέχρι το Μπουένος Αυρες.

luna18

Ενα ταξίδι που πολλοί το σκέφτονται αλλά λίγοι το κάνουν. Ένα ταξίδι στο οποίο συνάντησε και γνώρισε πολλά τα οποία δεν περιγράφονται σε μια σελίδα.

Η Λούνα  δέχτηκε με χαρά να μάς δώσει πληροφορίες  για τον εαυτό της και την περιπέτεια της. Σάς παραθέτουμε παρακάτω κατά  λέξη τί μας είπε:

luna5

ΕΡΩΤΗΣΗ – Από πότε άρχισες να οδηγάς μοτοσυκλέτα και πού ήταν το πρώτο σου ταξίδι;

ΛΟΥΝΑ – Πήρα άδεια για μικρές μηχανές στα 16 και κανονική στα 20, αλλά δεν θεωρώ ότι οδηγώ ακόμη μοτοσυκλέτα, απλώς την…….. μετακινώ  . Τό πρώτο μου ταξίδι ήταν στήν Θαιλάνδη.

ΕΡΩΤΗΣΗ –  Πότε άρχισες το ταξίδι στην Αμερική και ποια διαδρομή ακολούθησες ;

ΛΟΥΝΑ – Ξεκίνησα στις 9 Μαΐου του 2005,  πηγαίνοντας όπου υπήρχε καλός καιρός, και όπου με έπαιρνε…….. ό άνεμος καί οί πληροφορίες.

luna2

ΕΡΩΤΗΣΗ –  Πόσο καιρό διάρκεσε το ταξίδι ;

ΛΟΥΝΑ –  Το ταξίδι διάρκεσε κάτι πιο λίγο από 2 χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΗ –  Τί μοτοσυκλέτα χρησιμοποίησες γι’ αυτό το ταξίδι, και πώς την έστειλες εκεί;

ΛΟΥΝΑ – Αγόρασα μια Royal Enfield 500 cc μονοκύλινδρη από ένα αντιπρόσωπο στην Πενσυλβανία. Πολύ καλοί, φιλικοί, και εξυπηρετικοί άνθρωποι.

ΕΡΩΤΗΣΗ – Υπήρξαν φορές πού φοβήθηκες και τί ήταν αυτό πού σέ έκανε να φοβηθείς;

ΛΟΥΝΑ –  Δεν μπορώ να πω ότι φοβήθηκα, μάλλον ένοιωσα άβολα, και αυτό έγινε σέ περιπτώσεις πού έβαλα εγώ τον εαυτό μου εκεί. Όπως όταν πήρα το πλοίο από τον Παναμά στην Βενεζουέλα και είχα πάθει ναυτία, ή όταν βρέθηκα σέ κάποιες σκοτεινές γωνίες κάποιων πόλεων…..αλλά δεν μου έτυχε κάτι πραγματικά επικίνδυνο.

luna9

ΕΡΩΤΗΣΗ – Τί ήταν το καλύτερο πράγμα πού σού έτυχε σ ’αυτό το ταξίδι;

 

ΛΟΥΝΑ –  Πόσες σελίδες θέλεις να γράψεις ; Σ’ ένα ταξίδι 2 χρόνων είναι τόοοοοσα πολλά τα καλά πού σού συμβαίνουν αλλά αν είναι να ξεχωρίσω κάτι τότε θα πω ότι είμαι πολύ τυχερή για τούς ανθρώπους πού γνώρισα. Αν  αφιερώσεις χρόνο και  είσαι ανοικτός στις διάφορες κουλτούρες, και δεχτείς την διαφορετικότητα, τότε θα γνωρίσεις πολλά. Θα σέ πάρουν σέ εκδηλώσεις και θα σού πουν πού να πας, τί να κάνεις, και τί να μην κάνεις…μην ξεχνάς ότι είσαι στην χώρα τους και αυτοί ξέρουν καλύτερα από μάς, τουλάχιστο οι πιο πολλοί.

ΕΡΩΤΗΣΗ – Τί είναι το χειρότερο πράγμα πού σού συνέβηκε ;

ΛΟΥΝΑ –Ή μοτοσυκλέτα μου . Όπως ξέρεις οι Enfield κατασκευάζονται στην Ινδία. ΄Η ποιότητα δεν είναι…. κακή αλλά 4 φορές είχα τέτοιες βλάβες πού έπρεπε να αλλάξω κεφαλή κυλίνδρου, πιστόνια και πολλά άλλα. Το καλό της όλης υπόθεσης, είναι ότι έμαθα να επιδιορθώνω μίαν Enfield .

luna3

ΕΡΩΤΗΣΗ – Γιατί ταξιδεύεις με μοτοσυκλέτα ;

ΛΟΥΝΑ – Είναι ό μόνος τρόπος ταξιδιού. Ταξίδεψα με πολλούς τρόπους (αυτοκίνητο, ποδήλατο, λεωφορείο, τρένο, καγιάκ…) αλλά ό καλύτερος τρόπος είναι με μηχανή. Είμαι ανεξάρτητη, και γνωρίζω πιο εύκολα ανθρώπους. Στις πιο πολλές χώρες οι μοτοσυκλετιστές είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια. Η μοτοσυκλέτα είναι πιο μικρή από ένα αυτοκίνητο και μεγαλύτερη και πιο γρήγορη από ένα ποδήλατο. Μπορώ να παρκάρω σχεδόν παντού. Να νοιώσω και να μυρίσω ότι είναι γύρω μου είτε μου αρέσει είτε όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ – Πώς καταφέρνεις να συντηρείς τον εαυτό σου ταξιδεύοντας τόσο καιρό;

ΛΟΥΝΑ –  Δούλεψα αρκετά χρόνια, και αντί να τα ξοδέψω για καινούργιο αυτοκίνητο ή οτιδήποτε άλλο……… προτίμησα να ζήσω.

ΕΡΩΤΗΣΗ – Έχεις μηχανικές γνώσεις ;

ΛΟΥΝΑ – Μετά από 2 χρόνια ταξίδι με Enfield οποιοσδήποτε θα γινόταν μηχανικός .

luna17

ΕΡΩΤΗΣΗ – Ένοιωσες ποτέ μοναξιά ;

ΛΟΥΝΑ – Βέβαια. Άνθρωπος είμαι. Υπάρχουν τόσες φανταστικές στιγμές πού θα ήθελα να μοιραστώ με κάποιον αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις τον τέλειο σύντροφο, ειδικά όταν ταξιδεύεις σαν εμένα.

luna19

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την Λούνα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της

www.travelluna.com

Υ.Γ : Η Luna βρήκε τον τέλειο σύντροφο, τον Jeff, ένα ταξιδιώτη μοτοσυκλετιστή και εξαιρετικό άνθρωπο.

Αφήστε μια απάντηση