MotoGP Losail – FP1 – Άπιαστος ο Vinales στο ξεκίνημα

Ο Maverick Vinales ξεκίνησε εντυπωσιακά τις φετινές του υποχρεώσεις, αφήνοντας δεύτερο με διαφορά τον Marc Marquez. Μια θέση πιο πίσω ο Pedrosa, δεν ξεκίνησε καλά ο Rossi.

Έχοντας κεκτημένη ταχύτητα από τις χειμερινές δοκιμές, ο Vinales άνοιξε ιδανικά τη χρονιά του με έναν πολύ καλό χρόνο. Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha πέρασε στη κορυφή 15 λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας, εκθρονίζοντας αρχικά τον Andrea Dovizioso.

Ο Vinales συνέχιζε να ρίχνει τους χρόνους του, ώσπου στα τέλη των δοκιμών οι χρόνοι πήραν ‘φωτιά’, με τον Marquez να ανεβαίνει 2ος. Στη συνέχεια ο πολύ καλός Lorenzo ξεπέρασε το χρόνο του περσινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή για τη 2η θέση, ενώ λίγο μετά πέρασε και στην κορυφή της κατάταξης!

Ο χρόνος του αναβάτη της Ducati όμως δεν ήταν αρκετός, καθώς σύντομα οι δύο συμπατριώτες του, Vinales και Marquez πέρασαν ξανά στο 1-2 των χρόνων. Ο Vinales είχε ήδη σημειώσει έναν πολύ δυνατό γύρο (1.54.739), έχοντας όμως αρκετή ταχύτητα έριξε το χρόνο του ως το 1.54.316!

Ένας γύρος εξαιρετικά ταχύς και ήδη καλύτερος από το περσινό ρεκόρ πίστας του Jorge Lorenzo. Ο Marquez βελτιώθηκε και άλλο στο τέλος, όμως έμεινε πάνω από μισό δευτερόλπετο μακριά από τον αναβάτη της Yamaha (+0.596sec).

Στα τέλη της διαδικασίας έκανε την επίθεσή του και ο Dani Pedrosa, o οποίος ολοκλήρωσε στην 3η θέση και ήταν ο τελευταίος αναβάτης που η διαφορά του από την κορυφή δεν ξεπέρασε το 1sec.

Εξαιρετική πρώτη εμφάνιση σε αγωνιστικό τριήμερο πέτυχε ο Jonas Folger, με τον Γερμανό να βρίσκεται στην 4η θέση, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή του φόρμα. Ο Lorenzo ήταν μία θέση πιο πίσω, ξεκινώντας με μια καλή θέση αλλά και μια αρκετά μεγάλη διαφορά από την κορηφή (+1.291sec). Παρ’ όλα αυτά ήταν η πρώτη Ducati των δοκιμών.

Αρκετά καλά ξεκίνησε τ0 2017 και ο Loriz Baz, ανεβαίνοντας στην 6η θέση στο τέλος των δοκιμών, μια θέση μπροστά από τον Cal Crutchlow και δύο από τον Johann Zarco. Άσχημο ξεκίνημα είχε ο Valentino Rossi, με τον Ιταλό να ολοκληρώνει στην 9η θέση, σχεδόν 1.5sec από τον teammate του.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Aleix Espargaro με την Aprilia του, με τις Suzuki να είναι οι μοναδικές μοτοσυκλέτες που συνέχισαν να δοκιμάζουν το νέο τύπο fairing που θα αντικαθιστά τα αεροδυναμικά πτερύγια. Οι Iannone και Rins όμως κατέληξαν μόλις 13ος και 18ος αντίστοιχα.

Οι πτώσεις δεν έλειψαν από το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, με τους Lowes, Abraham και Miller να επισκέπτονται τα gravel του Losail.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:.

 

 

Αφήστε μια απάντηση