Moto2/3 Losail – FP1&FP2 – Oettl και Luthi οι ταχύτεροι της πρώτης ημέρας του 2017

Οι Philipp Oetl και Tom Luthi άνοιξαν τη χρονιά τους με το δεξί στην κατηγορία που συμμετέχουν, με τον πρώτο να είναι ο ταχύτερος του FP1 της Moto3 και τον δεύτερο να υπερισχύει των αντιπάλων του στη Moto2.

Moto3 – Ο Oettl μπροστά

FP1: Ο Philipp Oettl (Sudmetal Schedl GP Racing) ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στην πίστα του Losail, μπροστά από τον rookie της περσινής χρονιάς Joan Mir (Leopard Racing) και τον Gabriel Rodrigo (RBA Racing).

Δυστυχώς όμως ο Rodrigo βρίσκεται ήδη στο αεροπλάνο προς Ισπανία, αφού μετά την δυνατή πτώση που είχε στην τελευταία στροφή της πίστας απέκτησε μια σπασμένη κλείδα, με αποτέλεσμα να μην συνεχίσει το δικό του αγωνιστικό τριήμερο.

Την δεκάδα των χρόνων στο FP1 της μικρής κατηγορίας συμπλήρωσαν οι Juanfran Guevara (RBA BOE Racing Team), Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers), Ramirez (Platinum Bay Real Estate), Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo), Ayumu Sasaki (SIC Racing Team), Niccolo Antonelli (Red Bull KTM Ajo) και Adam Norrodin (SIC Racing Team).

FP2: Οι δεύτερες ελεύθερες δοκιμές της κατηγορίας είδαν έντονους ανέμους να πνέουν στην πίστα, κάνοντας τις προσπάθειες των αναβατών πιο δύσκολες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δούμε αλλαγές στα συνδυασμένα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας, με τους Migno, Arbolino και Suzuki να είναι οι μόνοι τρεις που βελτίωσαν τους χρόνους τους από το FP1.

Την πρώτη πεντάδα του FP2 συμπλήρωσαν οι Bendsneyder, Bulega, Migno, Antonelli και Martin, με τους χρόνους να είναι τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο πιο αργοί από την πρώτη διαδικασία.

Αναλυτικότερα τα συνδυασμένα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας:

Moto2 – Εντυπωσιακός ο Luthi στο ξεκίνημα

FP1: Στη μεσαία κατηγορία ο Tom Luthi (CarXpert Interwetten) πήρε τη πρώτη θέση στους ταχύτερους χρόνους, μπροστά από τους πρωταγωνιστές των χειμερινών δοκιμών, Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia) και Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo).

Ακολούθησαν οι δυο αναβάτες της Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, Franco Morbidelli και Alex Marquez στη 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Τους 10 ταχύτερους χρόνους συμπληρώνουν οι Mattia Pasini (Italtrans Racing Team), Axel Pons (RW Racing GP), Danny Kent (Kiefer Racing), Fabio Quartararo (Pons HP 40) και ο ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi, Luca Marini (Forward Racing).

FP2: Στη Moto2 τα πράγματα ήταν καλύτερα από ότι στο FP2 της Moto3, με τους ανέμους να εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά σε πιο ήπια ένταση. Αρκετοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους (σχεδόν οι μισοί), ωστόσο η πρώτη πεντάδα παρέμεινε η ίδια στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

Οι χρόνοι παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, με τους πρώτους 19(!) αναβάτες να βρίσκονται μέσα σε ένα δευτερόλεπτο την πρώτη ημέρα δοκιμών! Το επίπεδο της κατηγορίας είναι εξαιρετικό υψηλό και όλα είναι έτοιμα για ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Στους χρόνους του FP2 τώρα, ο Francesco Bagnaia ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στην εκπνοή του χρόνου, αφήνοντας οριακά πίσω του τους Takaaki Nakagami και Fabio Quartararo. O Tom Luthi μετά την πρώτη θέση του στο FP1 βρέθηκε στην 4η στο FP2, με τους Marini, Marquez και Baldassari να τον ακολουθούν.

Τη δεκάδα της δεύτερης διαδικασίας έκλεισαν οι Xavier Simeon, Marcel Schrotter και Miguel Oliveira. Τις άσχημες εμφανίσεις του συνέχισε ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3, ο οποίος βρέθηκε μόλις στην 20η θέση.

Αναλυτικότερα τα συνδυασμένα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας:

 

Η δράση στην πίστα του Κατάρ θα συνεχιστεί αύριο, με το FP3 των Moto2-Moto3 και το FP2-FP3 του MotoGP. Μείνετε συντονισμένοι!

Αφήστε μια απάντηση