MotoGP Losail Test – 1η Ημέρα – Με το δεξί ο Dovizioso

Οι τελευταίες δοκιμές του MotoGP πήραν εκκίνηση σήμερα, στην πρώτη ημέρα του τριήμερου τεστ στο Κατάρ. Σε μια πίστα που παραδοσιακά ταιριάζει στις Desmosedici, ο Andrea Dovizioso επικράτησε των αντιπάλων του.

Οι συνθήκες στην πίστα της Doha ήταν σχετικά καλές, με τους αναβάτες να βγαίνουν νωρίς νωρίς στην πίστα δοκιμάζοντας τις μοτοσυκλέτες τους.

O Andrea Dovizioso κατάφερε ευθύς να είναι πολύ γρήγορος, σημειώνοντας χρόνους πολύ κοντά στους περσινούς αντίστοιχους τόσο του τεστ, όσο και του αγώνα. Ο Ιταλός ανέβηκε στην 1η θέση δύο ώρες πριν το τέλος, εκθρονίζοντας τον teammate του Jorge Lorenzo ο οποίος ήταν ως τότε 1ος.

Ο χρόνος του έμελλε να είναι και ο ταχύτερος ως το τέλος της διαδικασίας, ενώ το δίδυμο της Ducati διασπάστηκε σύντομα από τον Maverick Vinales, ο οποίος πλησίασε τον χρόνο του Ιταλού στο +0.361sec.

Τις σπουδαίες εμφανίσεις των προηγούμενων δοκιμών συνέχισε ο Cal Crutchlow, ο οποίος κατάφερε να πλασσαριστεί στην 3η θέση, μία εμπρός από την έκπληξη των δοκιμών, Karel Abraham. Ο Τσέχος αναβάτης κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 4η θέση, με μια μοτοσυκλέτα δύο ετών.

Ο Lorenzo δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του μένοντας τελικά 5ος, ενώ πολύ δυνατός εμφανίστηκε και πάλι ο rookie Jonas Folger, με τον Γερμανό αναβάτη να καταλαμβάνει την 6η θέση, εμπρός από τους εργοστασιακούς Valentino Rossi και Dani Pedrosa.

Στην ένατη θέση ολοκλήρωσε ο Johann Zarco, με την πρώτη δεκάδα να συμπληρώνεται από την εργοστασιακή Suzuki του Andrea Iannone.

Δύο πτώσεις και μια 12η θέση σημάδεψαν την πρώτη ημέρα δοκιμών του Ισπανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή Marc Marquez, με τον αναβάτη της Repsol να δοκιμάζει για πρώτη φορά το νέο αεροδυναμικό fairing της RC213V.

Το νέο fairing της Honda RC213V

Στην πρώτη του έξοδο όμως το κατέστρεψε, έπειτα από πτώση. Τελικά έμεινε λίγο πάνω από 1sec μακριά από την κορυφή και τον Andrea Dovizioso.

Πτώσεις είχαμε και για τους Alex Rins, Sam Lowes και Pol Espargaro, ενώ στην αμμοπαγίδα κατέληξαν και οι Iannone – Aleix Espargaro, συμπληρώνοντας μια πρώτη ημέρα γεμάτη πτώσεις.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας:

Η συνέχεια των δοκιμών θα πραγματοποιηθεί αύριο. Μείνετε συντονισμένοι!

Αφήστε μια απάντηση