Video – Επεξήγηση του ABS και του Cornering ABS από την KTM

Έχουν περάσει σχεδόν 10 ημέρες από όταν φιλοξενήσαμε το video της KTM για το traction control και τη χρησιμότητά του. Πέρα από αυτή την τεχνολογία όμως, οι Αυστριακοί αποφάσισαν να μας δείξουν πως δουλεύουν και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα, με ένα video – επεξήγηση του ABS και του Cornering ABS.

Το ABS έχει γίνει υποχρεωτικό στις μοτοσυκλέτες προδιαγραφών Euro4, έτσι κάθε καινούργια μοτοσυκλέτα που αγοράζουμε από οποιαδήποτε εταιρεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης το διαθέτει στον εργοστασιακό εξοπλισμό της.

Το Cornering ABS όμως είναι η τελευταία ‘μόδα’, μια τεχνολογία που αντλεί αρκετές πληροφορίες από διάφορες παραμέτρους, ώστε να δουλέψει όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά και ανήκει στο MSC (Motorcycle Stability Control) της KTM.

Οι συγκρίσεις που γίνονται από τον έμπειρο δοκιμαστή της εταιρείας δείχνουν στην πράξη τις διαφορές, με το Cornering ABS να δείχνει την ανωτερότητά του σε όλες τις συνθήκες. Το κύριο μέλημά του είναι η μέγιστη διατήρηση του ελέγχου της μοτοσυκλέτας, αποδεικνύοντας πως το ABS από μόνο του δεν είναι αρκετό για να την ‘γλυτώσεις’.

Και παρ’ όλο που πολλοί έμπειροι αναβάτες δεν προτιμούν τα ηλεκτρονικά ‘καλούδια’ στις νέες μοτοσυκλέτες, προτείνουμε και σε αυτούς να ρίξουν μια ματιά. 2 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα ίσως σας αλλάξουν τη γνώμη.

Δείτε το video!

 

Για την KTM, αυτή είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσει πιο ‘έξυπνες’ μοτοσυκλέτες, χωρίς να αφαιρείται η διασκέδαση της οδήγησης. Τι πιστεύετε; Τα καταφέρνει;