MotoGP – Η Yamaha ολοκλήρωσε τις ιδιωτικές της δοκιμές στην Sepang

Το δίδυμο της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha πραγματοποιήσε ένα διήμερο ιδιωτικών δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας. Μαζί τους όπως προαναφέραμε και στην χθεσινή μας επισκόπηση της πρώτης ημέρας ήταν και ο Johann Zarco, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία του Γάλλου στα μάτια του κατασκευστή.

Τόσο ο Valentino Rossi, όσο και ο Maverick Vinales – μαζί με τον Γάλλο της Tech3 – δεν συμμετείχαν στο τεστ της προηγούμενης εβδομάδας στην Jerez. Απόντες από αυτό το τεστ ήταν και οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Repsol Honda, ώστε να εξοικονομήσουν τις μέρες που δικαιούνται για δοκιμές.

Η Yamaha, όσον αφορά το ιδιωτικό τεστ που πραγματοποίησε στην Sepang, δεν εξέδωσε κάποια επίσημη ανακοίνωση και όπως είναι φυσικό, οι χρόνοι των αναβατών δεν έγιναν γνωστοί. Ωστόσο, οι «φωνές» από το εργοστάσιο της Iwata κάνουν λόγο για εστίαση στο νέο κινητήρα της M1, που θα χρησιμοποιήσουν οι αναβάτες την ερχόμενη χρονιά.

Οι ιθύνοντες του Ιάπωνα κατασκευαστή, ανέφεραν χαρακτηρηστικά: «Στη Sepang επικεντρωθήκαμε στις δοκιμές διάφορων κινητήρων και όταν αποφασίσουμε ποιον θα χρησιμοποιήσουμε τότε θα δουλέψουμε στο πλαίσιο που θα έχουμε την επόμενη σαιζόν. Αυτό όμως δεν θα γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου».

Στην πίστα της Μαλαισίας οι Rossi και Vinales είχαν τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις της M1 στην διάθεση τους, με χαρακτηριστικά από τα πλαίσια του 2016 και 2017 που είχαν χρησιμοποιήσει στις δοκιμές στην πίστα της Valencia. O Zarco από την πλευρά του είχε δύο διαφορετικές εκδόσεις για να δοκιμάσει.

Οι τρεις αναβάτες είχαν επίσης την ευκαιρία να ολοκληρώσουν μερικούς γύρους υπό βροχή σε αυτό το διήμερο τεστ, δίνοντας την δυνατότητα  στους μηχανικούς τους να συλλέξουν δεδομένα σε βρεγμένη πίστα.

Αυτό ήταν και το τελευταίο τεστ της Yamaha για το 2017 αφού μεσολαβούν δύο μήνες όπου απαγορεύονται οι  δοκιμές σε αυτό το διάστημα. Το επόμενο τεστ το οποίο θα είναι επίσημο, είναι προγραμματισμένο για τις 28 Ιανουρίου στην πίστα της Sepang.

Παρακάτω πάρτε μια «γεύση» από τον Maverick Vinales στη Μαλαισία: