Video – Η Kawasaki ετοιμάζει το μέλλον της με το J Concept

Το «J Concept» δεν είναι κάτι νέο. Είναι ένα όχημα με τρεις τροχούς που παρουσιάσθηκε το 2014 στην Intermot και μας έδειχνε λίγο-πολύ το πως θα δείχνουν οι μοτοσυκλέτες του μέλλοντος. Που είναι λοιπόν το περίεργο; Στο γεγονός ότι η Kawasaki το έχει ως πρωταγωνιστή του τελευταίου της teaser-video…

Το γεγονός ότι το J Concept κάνει την εμφάνισή του σε video λίγους μήνες μετά την πρώτη επίσημη παρουσίαση μιας άλλης τρίτροχης μοτοσυκλέτας (Yamaha Niken), αλλά και της  γενικότερης επέκτασης αυτού του είδους οχημάτων από τους κατασκευαστές (Kymco, Honda), μόνο τυχαίο δεν είναι.

Η Kawasaki θέλει να δηλώσει παρών σε αυτή την τελευταία «μόδα» που φαίνεται ότι ακολουθούν οι εταιρείες, αν και η πρόταση της Ιαπωνικής φίρμας φαίνεται ότι ξεφεύγει από το σήμερα. Περισσότερο συμβαδίζει με οχήματα που βλέπαμε πριν 20 χρόνια σε ταινίες και μας έδειχναν πως φαντάζονταν τότε ότι θα είναι οι μοτοσυκλέτες της εποχής μας.

Στο Back To The Future 2 η ιστορία «ταξίδευε» από το 1989 στα τέλη του 2015, όμως τα οχήματα που είδαμε σε εκείνη την ταινία δεν τα έχουμε δει ακόμη στους δρόμους ή τους… αιθέρες. Κάπως έτσι δείχνει και το J Concept, εντελώς «ξένο» με το σήμερα, με τη δυνατότητα να κάνει το τρίτροχο Niken να μοιάζει… φυσιολογικό.

Kawasaki J Concept Riding Positions
Τελικά οι Transformers υπάρχουν…

Με ηλεκτρικό κινητήρα, δύο διαφορετικές θέσεις οδήγησης (που αλλάζουν εν κινήσει, μεταβάλλοντας τη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας) και με look «αλλού», το Concept της Kawasaki μοιάζει σαν να ήρθε από το μέλλον.

Αυτό δείχνει και η Kawasaki στο video της, όπου μαζί με την ιστορία που την καθιέρωσε, δείχνει πιθανώς και το δρόμο που θα ακολουθήσει. Πόσο σύντομα; Άγνωστο. Ένα επίσημο teaser video όμως, δύσκολα δημοσιεύτεται χωρίς λόγο. Ποιός ξέρει, τελικά ίσως δούμε το μέλλον να έρχεται ταχύτερα από ότι περιμένουμε.

Δείτε το video!