MotoGP Sepang – Οι δηλώσεις των κορυφαίων πριν τον αγώνα

Ο Dani Pedrosa πήρε μία καταπληκτική pole position σήμερα στις συγκλονίστηκες κατατακτήριες της Sepang, αφού η 1η θέση άλλαξε πολλές φορές οδηγό στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τελικώς, ταχύτερος αποδείχτηκε ο Ισπανός, με τους Zarco-Dovizioso να βρίσκονται στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Marc Marquez, θα εκκινήσει μόλις από την 7η θέση.

Σε δηλώσεις του ο Pedrosa μετά το τέλος της διαδικασίας δήλωσε: «Ήμασταν όλοι πολύ κοντά σε όλες τις περιόδους, αφού όλοι οι οδηγοί από τον 1ο μέχρι τον 10ο είχαν 0.4sec διαφορά. Κινούνταν όλοι εξαιρετικά γρήγορα και στην πίστα υπήρχε μεγάλη κινητικότητα, αλλά ευτυχώς όταν έκανα τους δικούς μου γύρους δεν συνάντησα μεγάλη κίνηση.

«Έκανα δύο γρήγορους γύρους και ένιωθα καλά επάνω στην μοτοσυκλέτα, έτσι απέκτησα ένα καλύτερο ρυθμό στον 2ο γύρο ο οποίος ήταν πολύ καλός. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι η θερμοκρασία της πίστας είχε ανεβεί.»

Ο Ισπανός ρίχνει μεγάλο βάρος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στον αυριανό αγώνα, αφού όπως λέει «…σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε αύριο στην πίστα, η οποία είναι μία από τις πιο δύσκολες, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει το set-up και η διαχείριση των ελαστικών.» Εδώ  να προσθέσουμε ότι στην Μαλαισία πάντα υπάρχουν  υψηλές θερμοκρασίες, ενώ η υγρασία κάνει αφόρητη την ζωή των οδηγών.

Πολύ καλή εμφάνιση στο Q2 έκανε και ο 2ος στην σειρά εκκίνησης, Johan Zarco, ο οποίος δηλώνει χαρακτηρηστικά: «Πιστεύω και πρέπει να πιστέψω (την νίκη) αλλιώς δεν ξεκινάς καν τον αγώνα. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν δύο οδηγοί που διεκδικούν το πρωτάθλήμα και ο Marc έχει το πλεονέκτημα, οπότε ίσως να μην παλέψει τόσο για την νίκη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος διότι η πρώτη σειρά εκκίνησης είναι πολύ σημαντική αν έχουμε συνθήκες στεγνού αγώνα και υψηλές θερμοκρασίες. Σε βοηθούν να παραμείνεις με τους πρωτοπόρους χωρίς να χάνεις πολύ ενέργεια». Ο Zarco φέτος έχει κάνει μία καταπληκτική σεζόν με την δορυφορική Tech3, αφήνοντας πίσω του αρκετές φορές τις εργοστασιακές Yamaha.

Ο τρίτος οδηγός στην σχάρα εκκίνησης θα είναι ο 2ος της κατάταξης στο πρωτάθλημα, Andrea Dovizioso. O Ιταλός ήταν πολύ γρήγορος σε όλη την διάρκεια του τριημέρου, ενώ το γεγονός ότι βρίσκεται 33 βαθμούς πίσω από τον Marquez του δίνει ένα έξτρα κίνητρο για την νίκη. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι «…πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τις 5 νίκες που έχουμε μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα και είμαστε σε θέση να το διεκδικούμε έως το τέλος του.»

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Βελτιωθήκαμε πολύ από την περσινή σαιζόν και είμαστε ευχαριστημένοι με την 2η θέση στο πρωτάθλημα, αύριο όμως πρέπει να πάρουμε τους 25 πόντους της νίκης. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο αυτό αλλά εργαζόμαστε προς την σωστή κατεύθυνση για να το πετύχουμε

Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Marc Marquez, θα εκκινήσει από την 7η θέση, καθώς στον πρώτο του χρονομετρημένο γύρο του στο Q2 είχε μια πτώση, που τον ανάγκασε να επιστρέψει στα pits και να πάρει την δεύτερη μοτοσυκλέτα. Ο Marquez παραδέχεται ότι όλα πήγαν στραβά στις κατατακτήριες και πως δεν έχει τον ρυθμό για να παλέψει αύριο για την νίκη.

«Είναι γεγονός ότι δεν είναι μία από τις καλύτερες πίστες για εμένα αλλά σήμερα όλα πήγαν λάθος. Κινηθήκαμε προς μία κατεύθυνση για το set-up αλλά ήταν λάθος και ήταν πλέον δύσκολο για να κάνουμε κάτι άλλο. Έκανα ένα όχι και τόσο καλό γύρο με την δέυτερη μοτοσυκλέτα και έτσι έμεινα 7ος.

«Δεν έχουμε τον ρυθμό να παλέψουμε για την νίκη αύριο αλλά μπορούμε να δικδικήσουμε μία θέση στο βάθρο. Τόσο ο Pedrosa όσο και ο Dovizioso έχουν καλύτερο ρυθμό και θα παλέψουμε για το βάθρο». Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο Marquez τερματίσει στην 1η ή 2η θέση του αυριανού αγώνα, τότε θα εξασφαλίσει τον Τίτλο ανεξαρτήτως αποτελέσματος του Dovizioso.

Από την άλλη μεριά ο Valentino Rossi πιστεύει ότι όλα είναι πολύ ρευστά για τον αυριανό αγώνα, αφού  πολλοί αναβάτες έχουν τον ρυθμό για να πάρουν την νίκη. Χαρακτηριστικά δηλώνει ότι «…πιστεύω πως αύριο πολλοί οδηγοί θα παλέψουν τόσο για το βάθρο όσο και για την νίκη.

«Ο Pedrosa είναι πάντα πολύ δυνατός εδώ, ενώ και οι Zarco και Dovizioso έχουν πολύ καλό ρυθμό. Αυτοί έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες για την νίκη. Είμαστε τρεις ή τέσσερις αναβάτες που θα παλέψουμε για το βάθρο, αλλά αύριο το απόγευμα ίσως η βροχή κάνει την εμφάνιση της και αυτό θα αλλάξει τα δεδομένα και τον τρόπο που θα πρέπει να διαχειριστούμε τον αγώνα».

Οι αυριανές συνθήκες αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που είδαμε σήμερα στην Μαλαισία, γεγονός που θα ανακατέψει και άλλο την ‘τράπουλα’ στον αγώνα. Όλα όμως δείχνουν ότι ούτως ή άλλως θα έχουμε έναν ακόμη φετινό συναρπαστικό GP!

Μείνετε συντονισμένοι!

 

 

Θυμηθείτε όλο το ρεπορτάζ των ελεύθερων και κατατακτήριων δοκιμών εδώ.

Θυμηθείτε όλο το ρεπορτάζ των ελεύθερων δοκιμών της χθεσινής ημέρας εδώ.