Moto3 Sachsenring – Race – Μάχη για τρεις με σπουδαία νίκη Mir

Σε έναν αγώνα όπου ‘μόνο’ τρεις αναβάτες ξεχώρισαν, ο Joan Mir κατέκτησε την πέμπτη του φετινή νίκη, οδεύοντας ακάθεκτος για τον πρώτο του Τίτλο. Στη 2η θέση της Moto3 ο Fenati, 3ος και πρώτο βάθρο καριέρας για τον φοβερό Ramirez.

Όλο το grid της μικρής κατηγορίας είχε τοποθετήσει τη σκληρότερη γόμα ελαστικών της Dunlop, με τον Fenati να ρισκάρει και να τοποθετεί τη μεσαία για το πίσω μέρος της Honda του. Αυτό δεν έδειχνε και τόσο ‘σοφό’ για τον Ιταλό αναβάτη, καθώς όλες οι ομάδες συμφωνούσαν ότι η συγκεκριμένη γόμα δεν θα άντεχε για πάνω από 7-8 γύρους.

Η ώρα της εκκίνησης έφτασε και ο Canet από την pole position δεν έφυγε καλά, τη στιγμή που οι Mir και Arbolino έστριβαν στην 1η και 2η θέση στην Στροφή 1. Ο Ramirez όμως με πολύ φόρα πέρασε στην κορυφή λίγες στροφές μετά, με τον Fenati να πιέζει με όλες του τις δυνάμεις να βρεθεί στην μάχη της 1ης θέσης.

Ο Ιταλός ήθελε να περάσει μπροστά και να δημιουργήσει διαφορά, εκμεταλλευόμενος τη μαλακότερη γόμα στο ελαστικό της μοτοσυκλέτας του. Στον 2ο γύρο τα είχε ήδη καταφέρει, όμως οι Mir, Ramirez, Arbolino και Bulega δεν έδειχναν διατεθειμένοι να τον αφήσουν να κερδίσει εύκολα.

Οι πέντε αναβάτες γρήγορα ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους, δημιουργώντας διαφορά από την 6η θέση και τον Philip Oettl. Την ώρα που ο poleman Canet χανόταν στα βάθη της κατάταξης, η μάχη της κορυφής ήταν έντονη και οι εναλλαγές των θέσεων κάτι παραπάνω από πολλές σε κάθε γύρο.

Ο Fenati μπορούσε να διατηρήσει πολύ ταχύτητα στις στροφές και κατάφερε να περάσει πολλές φορές από την εξωτερική τους αντιπάλους του, ειδικά στη Στροφή 12. Ο Mir όμως – με τον οποίο και έδωσε τις περισσότερες μάχες – κατάφερνε συνεχώς να απαντά στην Στροφή 1, ‘περιορίζοντας’ τον Ιταλό πίσω του.

Ως και 10 γύρους πριν το τέλος το γκρουπ των πρωτοπόρων αποτελούνταν από πέντε αναβάτες, όμως στη συνέχεια οι Ιταλοί αναβάτες του Paolo Simoncelli και του Valentino Rossi, Arbolino και Bulega, άρχισαν να υποχωρούν.

Moto3 Sachsenring 2017 Marcos Ramirez Podium
Η αποκάλυψη του αγώνα ήταν ο Marcos Ramirez, ο οποίος έφτασε στο πρώτο βάθρο της καριέρας του, δίνοντας μάλιστα σπουδαίες μάχες και για την 1η θέση

Από τον αγώνα είχαμε ήδη χάσει από πτώση τους McPhee, Kent, Canet και Herrera, ενώ 8 γύρους πριν το τέλος έπεσε μετά από ένα τρομερό high-side και ο Arbolino, ο οποίος οδηγούσε από την 4η θέση.

Ευτυχώς ο νεαρός Ιταλός δεν τραυματίστηκε, τη στιγμή που πίσω του ο Oettl είχε ξεκαθαρίσει στην 5η θέση και η μάχη της 6ης δινόταν ανάμεσα σε 10 αναβάτες!

Στην κορυφή τα προσπεράσματα έδιναν και έπαιρναν, με τον Fenati να κάνει όλες του τις επιθέσεις στην 12 και τον Mir να εξακολουθεί να απαντά στην 1.

Ο Fenati κατάφερνε αριστοτεχνικά να μένει στη μάχη της νίκης με ένα ελαστικό το οποίο θεωρητικά θα είχε διαλυθεί στα τέλη του αγώνα και σαν να μην έφτανε αυτό, δύο γύρους πριν το τέλος τέθηκε επικεφαλής, προσπαθώντας μάλιστα να κάνει διαφορά!

Ο Mir όμως είχε άλλη άποψη και παρ’ όλο που στα μισά του τελευταίου γύρου βρισκόταν πάνω από 0.3 πίσω από τον μεγαλό του αντίπαλο, πίεσε με όλες του τις δυνάμεις ώστε να έχει μια τελευταία ευκαιρία για επίθεση στη Στροφή 12.

Πράγματι, ο Ισπανός ‘κόλλησε’ στην ουρά του Fenati στην κατηφόρα μετά την εντυπωσιακή 11η στροφή της πίστας, ενώ στην 12 πήρε την εσωτερική του Ιταλού με ένα block pass, μη δίνοντας την ευκαιρία στον αναβάτης της Marinelli Rivacold Snipers να αντεπιτεθεί.

Έτσι ο Mir έφτασε στην 5η του φετινή νίκη, διευρύνοντας την βαθμολογική του υπεροχή από τον Fenati που μετά την πτώση του Canet, πέρασε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Ramirez, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο βάθρο της καριέρας του, δίνοντας παράλληλα το πρώτο βάθρο στην KTM μετά το Mugello.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto3 Sachsenring 2017 Αποτελέσματα Αγώνα - Moto3 Sachsenring 2017 Race Results
Moto3 Sachsenring 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Moto3 Sachsenring 2017 Race Results