Moto3 Sepang – Race – Δεν σταματά να κερδίζει ο Mir!

Παρά το γεγονός ότι ο Joan Mir έχει ήδη κατακτήσει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για τη Moto3, εντούτοις αυτό δεν τον απέτρεψε από το να δώσει μια ακόμη μάχη, κερδίζοντας τελικά τους Jorge Martin και Enea Bastianini. Αυτή ήταν η 10η φετινή επιτυχία για τον Ισπανό.

O Jorge Martin ήταν αυτός που έφυγε καλύτερα από όλους στην εκκίνηση, με τον poleman και ήδη εστεμμένο Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Joan Mir, να τον ακολουθεί στη 2η θέση. Ο αναβάτης του Gresini έδειξε ευθύς ότι είχε τον ρυθμό για να ξεφύγει μπροστά, ‘χτίζοντας’ άμεσα μια διαφορά άνω των 1sec.

Την ώρα που ο Martin έδινε έναν ταχύτατο ρυθμό μπροστά, οι Mir, Loi και Bastianini έδειχναν τη δική τους μάχη για τη 2η θέση. Οι τρεις αναβάτες απείχαν σε κάποιο σημείο ως και 2sec από τον πρωτοπόρο Martin, ώσπου ο Ισπανός άρχισε να χάνει ρυθμό και ο Mir από την πλευρά του ανέβαζε τον δικό του.

Moto3 Sepang - Jorge Martin
Έφτασε στην ‘πηγή’ αλλά και πάλι δεν ‘ήπιε νερό’ ο Jorge Martin

Ο πρωταθλητής πήρε αρχικά μια μικρή διαφορά από τους δύο αναβάτες πίσω του και έπειτα κάλυψε ταχύτατα την διαφορά των 2sec που είχε από τον Martin, ενώ στον 10ο γύρο κατάφερε να περάσει με άνεση τον αντίπαλό του στη Στροφή 9.

Ο Martin όμως έδειχνε άνετος πίσω από τον Mir, δίνοντας την εντύπωση ότι είχε κάτι ακόμη να δώσει στην προσπάθεια που έκανε ώστε να φτάσει στην πρώτη νίκη της καριέρας του. Στη μάχη της νίκης έφτασε σύντομα και ο Bastianini, ο οποίος με τη σειρά του κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τους πρώτους.

Οι τρεις τους άλλαξαν αρκετές φορές θέσεις μεταξύ τους, όμως ο Mir ήταν και σε αυτό το GP ανώτερος  όλων, φτάνοντας στο νήμα 0.724sec ταχύτερα από τον Martin, που απέτυχε και αυτή τη φορά να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη. Ο Bastianini από την πλευρά του έχασε τη 2η θέση μόλις στην τελευταία στροφή.

Ο Livio Loi έκανε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση μετά το βάθρο που πέτυχε στην Αυστραλία μία εβδομάδα πριν, πραγματοποιώντας μια μοναχική εμφάνιση από την 4η θέση. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο John McPhee, με τους Migno, Fenati, Canet, Di Giannantonio και Bendsneyder να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ο τοπικός ήρωας, Adam Norrodin, τερμάτισε στην 11η θέση, έπειτα από μία πτώση με λίγα χιλιόμετρα στην Στροφή 1 και ενώ βρισκόταν 4ος.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Moto3 Sepang Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results
Moto3 Sepang Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results
Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ.