British Talent Cup – Οι Βρετανοί αντεπιτίθενται

Μετά το Ασιατικό Κύπελλο Ταλέντων (Asian Talent Cup), το Ισπανικό Πρωτάθλημα CEV και το Ιταλικό CIV, οι Βρετανοί δημιουργούν το ‘δικό τους’ κύπελλο, στοχεύοντας στην προώθηση των τοπικών αναβατών.

Είναι αλήθεια ότι οι αναβάτες της Γηραιάς Αλβιώνας έχουν μια αρκετά μακρά αγωνιστική παράδοση στις μοτοσυκλέτες, με σπουδαίους αναβάτες του παρελθόντος να προέρχονται από την Μεγάλη Βρετανία.

Ονόματα όπως των Mike Hailwood, Phil Read, John Surtees, Geoff Duke, Barry Sheene και Bill Ivy έχουν δώσει πολλά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όμως έχουν όλοι τους ένα κοινό στοιχείο· σταμάτησαν να αγωνίζονται πριν πολλά, πολλά χρόνια.

Έτσι οι Βρετανοί, μη έχοντας κάποιο πραγματικά σπουδαίο ταλέντο που να μπορεί να τους φέρει τον Παγκόσμιο Τίτλο στο ‘σπίτι τους’ εδώ και αρκετά χρόνια, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο των Ισπανών, των Ιταλών και των Ασιατών, οι οποίοι έχουν ήδη ‘γεμίσει’ τις πίστες με ταλέντα – αυριανούς πρωταθλητές.

Το νέο πρωτάθλημά τους (British Talent Cup) θα χρησιμοποιεί τις Honda NSF 250R που αγωνίζονται στη Moto3 και θα περιλαμβάνει πίστες στην Βρετανία και την Ισπανία. Το κύπελλο θα διεξαχθεί μάλιστα και σαν επιπλέον διοργάνωση κατά τους φετινούς αγώνες MotoGP στο Silverstone αλλά και του WSBK στο Donington Park.

Για το ρόλο του ανιχνευτή ταλέντων επιλέχθηκε ένα ‘παιδί’ των Βρετανικών αγώνων, ο Jeremy McWilliams. Ο πρώην αναβάτης των 500cc αλλά και του MotoGP θα λάβει μάλιστα και την υπεύθυνη απόφαση της επιλογής των καλύτερων αναβατών στο Silverstone, λίγο πριν από τον φετινό Βρετανικό GP.

Οι Βρετανοί κάνουν μάλιστα δυναμική αρχή, καθώς στέλνουν ως εκπρόσωπο των χρωμάτων τους ένα γνώριμο πρόσωπο της Moto3, τον John McPhee, να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της μικρής κατηγορίας.

Φυσικά το πρωτάθλημα έχει την στήριξη της Dorna, με τον διευθύνων σύμβουλο της, Carmelo Ezpeleta να αναφέρει σχετικά με τον νέο θεσμό:

«Μετά την απίστευτη επιτυχία του Asia Talent Cup είμαστε πολύ υπερήφανοι να ανακοινώσουμε ακόμη μια συναρπαστική πρωτοβουλία ως μέρος του Δρόμου για το MotoGP.

«Με την μακρά και ένδοξη αγωνιστική ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι το τέλειο μέρος και η τέλεια στιγμή να ξεκινήσουμε ένα άλλο κεφάλαιο της δίτροχης ιστορίας της Μεγάλης Βρετανίας και είμαστε υπερήφανοι να έχουμε τον John McPhee μαζί μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto3, σε αυτό το πρώτο μέρος του project μας.

«Η σπουδαία νίκη του στο Brno πέρυσι ήταν ένα εκπληκτικό επίτευγμα που αποδεικνύει το σθένος του. Η εμπειρία της Dorna, του Alberto Puig και του Jeremy McWilliams θα σπρώχνουν εμπρός ώστε να κάνουν τόσο τη Btitish Talent Team όσο και το British Talent Cup επιτυχημένες προσθήκες της δέσμευσής μας στα ταλέντα και τους αναβάτες του μέλλοντος.»

Αφήστε μια απάντηση