«Βουνό» φάνηκε στην KTM το ντεμπούτο της στη Βαλένθια

Η εργοστασιακή ομάδα της KTM δήλωσε παρών στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς του 2016, σε μια «πρόβα τζενεράλε» των Αυστριακών για το ερχόμενο πρωτάθλημα του 2017. Όμως, σύμφωνα με τον Paul Trevathan (αρχηγό της ομάδας), η εμπειρία τους φάνηκε «βουνό».

Όλα είχαν δρομολογηθεί για την συμμετοχή της RC στην αγωνιστική περίοδο του 2017, με την KTM να δουλεύει ακατάπαυστα ώστε να προετοιμάσει κατάλληλα την μοτοσυκλέτα της για αυτή τη νέα εμπειρία.

Οι Αυστριακοί – σκεπτόμενοι πολύ ορθά – επέλεξαν να λάβουν μέρος σε δοκιμές, ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους κατασκευαστές, ενώ στο τέλος της χρονιάς θα έκαναν μια έκτακτη συμμετοχή στη Βαλένθια, ώστε να δουν το επίπεδο τους ενάντια στον ανταγωνισμό.

Ο αναβάτης που θα αναλάμβανε να οδηγήσει την νέα μοτοσυκλέτα ήταν ο Φινλανδός, Mika Kallio, ο οποίος ξεκίνησε την «περιπέτεια» της KTM στη Βαλένθια, όντας 3.111 μακριά από την κορυφή. Όλα αυτά την Παρασκευή, καθώς στον αγώνα της Κυριακής ο Kallio «έριξε» την διαφορά στα 2.037 από τον Lorenzo.

Σχετικά με τον αγώνα, ο Trevathan ανέφερε: «Κάναμε τις δοκιμές του MotoGP, έτσι ξέραμε κάποια σημεία όπου ήμασταν ‘μαζί’ με τους άλλους.

«Όμως δεν βλέπαμε αυτό το επιπλέον 10% ή και 20% το οποίο ‘βγαίνει’ από έναν αγώνα. Ήταν κάπως ‘ουάου’, (είπαμε) να ένα βουνό.

«Ήταν επίσης το τέλος της χρονιάς, έτσι όλοι ήθελαν να είναι δυνατοί στις τελευταίες τους εμφανίσεις και δεν είχαν κάτι να χάσουν.

«Πήραμε μια καλή ιδέα του τι μας έλειπε (τόσο καιρό) και δεν ήταν πολύ άσχημα.

«Υπήρχαν κάποιες εκπλήξεις και κάποιες λύσεις που βρήκαμε το Σαββατοκύριακο. Για την ομάδα και το τεχνικό κομμάτι, πιστεύω ότι ο χρόνος 1.32 που κάναμε ήταν πολύ θετικός.

Στη συνέχεια o Νεοζηλανδός αναφέρθηκε και στο κακό ‘timing’ του τεχνικού προβλήματος που προέκυψε, καθώς όπως είπε ήταν η πρώτη φορά που ήρθαν αντιμέτωποι με ένα τέτοιο.

«Ο αγώνας ήταν το αρνητικό, ίσως όχι τόσο για εμάς, αλλά περισσότερο για τον Mika. Ήμουν απογοητευμένος για αυτόν, λόγω του ότι αυτή ήταν η ευκαιρία του να αγωνιστεί με τα παιδιά.

«Κάναμε τόσες πολλές προσομοιώσεις αγώνα και δεν σταματήσαμε ποτέ ή δεν είχαμε τεχνικά θέματα σε καμία από αυτές, έτσι η χρονική στιγμή (που συνέβη) ήταν άσχημη.»

Με τον ερχομό των Bradley Smith και Pol Espargaro, δύο καταξιωμένων αναβατών του MotoGP, οι απαιτήσεις της KTM ανεβαίνουν για την νέα χρονιά. Οι αναβάτες δοκίμασαν τη μοτοσυκλέτα μετά το πέρας του τελευταίου αγώνα, ενώ Smith και Kallio βρέθηκαν στην πίστα της Χερέθ την επόμενη εβδομάδα.

Ο Trevathan πλέον πιστεύει ότι μετά την φετινή χρονιά, όπου και έκαναν μόνο δοκιμές, η μοτοσυκλέτα θα αναπτυχθεί πολύ ταχύτερα με την πλήρη συμμετοχή της στο Qatar.

«Πραγματικά πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ως τότε, λόγω του ότι τα παιδιά το έχουν κάνει ήδη τόσες φορές φέτος, έτσι τους βγάζω το καπέλο.

«Κοίταξα στα μάτια κάποιων από αυτών μερικές φορές και ήταν κενά, όμως ακόμη πιστεύω ότι κάναμε ότι χρειαζόταν να κάνουμε.

«Επίσης έχουμε τον Pit (Beirer, ο αγωνιστικός διευθυντής της KTM) εκεί. Αν πεις ‘Pit, πραγματικά χρειαζόμαστε αυτό’, τότε είναι σε θέση να σηκώσει το τηλέφωνο και μια απόφαση θα παρθεί.

«Δεν υπάρχει μια σειρά συναντήσεων ή μια συνάντηση με την επιτροπή. Είναι πολύ ξεκάθαρο και είναι ένα πλεονέκτημα της KTM.»

Αφήστε μια απάντηση