Rally Dakar 2018 – Ημέρα 7,8&9 – Ο Adrien Van Beveren περνά 1ος, ο Xavier De Soultrait τραυματίζεται και η 9η διαδρομή ακυρώνεται

Μετά από μια ημέρα ξεκούρασης στην πρωτεύουσα της Βολιβίας La Paz, ο αγώνας ξεκίνησε στο αφιλόξενο αλτιπλάνο και σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 4.000 μέτρα. Τα ηνία του αγώνα διατηρεί ο αναβάτης της Yamaha, Adrien Van Beveren, όμως η νίκη απέχει πολύ από το να κριθεί.
13/1/2018 Stage 7 La Paz – Uyuni (727 χλμ)

O οδηγός της Honda, Joan Barreda, έκανε μια εκπληκτική κούρσα και παρ’ όλη την άσχημη πτώση του και τον τραυματισμό του, 100 χλμ. πριν τον τερματισμό, κερδίζει την διαδρομή. Η νίκη του αυτή τον φέρνει 3ο στην γενική κατάταξη πίσω από τον Adrien Van Beveren, που τερμάτισε 2ος και τον Benevides που τερμάτισε 3ος.
Ο Joan Barreda μπαίνει για τα καλά στο κυνήγι του τίτλου. Το ερώτημα είναι εάν ο τραυματισμός του είναι τέτοιος ώστε να τον επηρεάσει στις επόμενες διαδρομές.

Δείτε τί έγινε την έβδομη μέρα στο βίντεο που ακολουθεί

14/1/2018 Stage 8 Uyuni – Tupiza 542 χλμ.

Η 8η διαδρομή είναι από τις πιο δύσκολες του Rally, με την ειδική να είναι 498 χλμ. και το υψόμετρο να φθάνει κάποιες φορές τα 4800 μέτρα, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
Ο Adrien Van Beveren τερματίζει 7ος αλλά καταφέρνει να διατηρήσει την πρωτοπορία, έστω και με 22 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Αργεντινό οδηγό της Honda, Kevin Benavides, ο οποίος τερμάτισε 4ος.
Ο οδηγός της KTM, Antoine Meo έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση αρπάζοντας την νίκη το τελευταίο λεπτό από τον Αμερικανό Ricky Brabec. Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του οδηγού της ΚΤΜ τις τελευταίες 3 μέρες. 3ος τερματίζει ο Αυστραλός οδηγός της KTM Toby Price. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τρείς ΚΤΜ τερμάτισαν ανάμεσα στις 6 πρώτες θέσεις.
Ο Joan Barreda – ίσως επηρεασμένος από τον τραυματισμό του – χάνει έδαφος από την κορυφή, τερματίζοντας 8ος. Ο άτυχος της ημέρας είναι ο οδηγός της Yamaha, Xavier De Soultrait, ο οποίος τραυματίζεται και τίθεται εκτός αγώνος.
Η υπόθεση τίτλου παραμένει ανοικτή και με πολλούς ενδιαφερόμενους. Σύντομα το Dakar θα μεταφερθεί στην Αργεντινή. Άραγε ο Kevin Benavides θα εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι θα αγωνίζεται στην πατρίδα του;

Δείτε τι έγινε στην 8η μέρα στο βίντεο που ακολουθεί

 

15/9/2018 Stage 9 Tupiza – Salta

Η ένατη διαδρομή ακυρώθηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή τις τελευταίες μέρες. Οι ομάδες δεν μπορούσαν να πάνε στην Tupiza για να συντηρήσουν τα οχήματα. Το Dakar λοιπόν συνεχίζεται με την 10η διαδρομή η οποία θα ξεκινήσει από την πόλη Salta και θα τερματίσει στην πόλη Belen. Είμαστε πλέον στην Αργεντινή. Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος του Dakar.

Αναλυτικότερα η κατάταξη μετά τις εννέα πρώτες ειδικές διαδρομές:

Rally Dakar 2018 Αποτελέσματα 7ης, 8ης και 9ης Ημέρας – Rally Dakar 2018 Day 7 - 8 - 9 Results
Rally Dakar 2018 Αποτελέσματα 7ης, 8ης και 9ης Ημέρας – Rally Dakar 2018 Day 7 – 8 – 9 Results