MotoGP – Crutchlow και Marquez ζητούν μια πιο «εύκολη» και «ουδέτερη» RC213V

Μπορεί η Honda να κατέκτησε τον Τίτλο του MotoGP τόσο στους αναβάτες, όσο και στους κατασκευαστές για το 2017, οι αναβάτες της όμως ψάχνουν το «κάτι παραπάνω» για το 2018 που θα τους δώσει τη δυνατότητα να επαναλάβουν τις φετινές τους επιτυχίες.

Συγκεκριμένα, οι Cal Crutchlow και Marc Marquez δείχνουν να συμφωνούν, με τον Βρετανό να αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι τόσο αυτός, όσο και ο Marc Marquez, ζητούν τα ίδια πράγματα από τη Honda για την RC213V του 2018.

Η αγωνιστική χρονιά που θα εκκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο θα σηματοδοτήσει την 4η συνεχόμενη σαιζόν του Crutchlow στη σέλα μιας Honda, τη στιγμή που ο Marquez θα αγωνιστεί με την ίδια μοτοσυκλέτα για 6η διαδοχική φορά. Οι δύο αναβάτες ξέρουν πλέον καλά τη μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων και, παρά το διαφορετικό στυλ οδήγησής τους και την διαφορετική προϊστορία τους με μοτοσυκλέτες του MotoGP, διατηρούν την ίδια γραμμή ως προς την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Βρετανός έχει οδηγήσει για ακόμη δύο κατασκευαστές στη μεγάλη κατηγορία των Grand Prix, τη στιγμή που ο Ισπανός αγωνίζεται ως τώρα μόνο με τα χρώματα της Honda. Λαμβάνοντας υπ’ όψην τα παραπάνω, η γνώμη των δύο (εκ των τριών) εργοστασιακών αναβατών της Honda θα μπορούσε κάλλιστα να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό.

Ερωτηθείς για το τι θα ήθελε από τη μοτοσυκλέτα του 2018, ο Crutchlow απάντησε: «Για μένα, μια πιο ‘φυσιολογική’ μοτοσυκλέτα στην οδήγηση ή πιο ‘ουδέτερη’. Όμως δεν είναι τόσο απλό,» ανέφερε αρχικά ο Βρετανός, για να δηλώσει έπειτα: «Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξουμε κάτι (διαφορετικά).

«Η Honda έχει τόσα πολλά θετικά σημεία που όταν προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό, ίσως χάσουμε τα θετικά μας σημεία,» τόνισε ο Crutchlow, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι η μοτοσυκλέτα της Honda βρίσκεται ήδη σε ένα πολύ καλό επίπεδο.

Στη συνέχεια, o 32χρονος αναβάτης από το Coventry κλήθηκε να προσδιορίσει τα θετικά της RC213V, προσθέτοντας: «Η είσοδος στις στροφές. Το χάσαμε αυτό φέτος, κατά κάποιο τρόπο. Ή οι ανταγωνιστές μας έγιναν καλύτεροι.

«Φυσικά, πάντοτε προσπαθούμε να διατηρούμε τα θετικά σημεία μας, όμως πιστεύω ότι θα πρέπει να θυσιάσουμε κάτι ώστε να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα λίγο καλύτερη σε άλλους τομείς. Σε γενικές γραμμές δεν νομίζω ότι πρόκειται να δείτε τεράστια αλλαγή. Ας ελπίσουμε ότι γενικά το πακέτο θα είναι λίγο ευκολότερο για εμάς στην οδήγηση.

Τέλος, ο Crutchlow ανέφερε ότι είναι καλό που η γνώμη του συμφωνεί με αυτή του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και νούμερο ένα αναβάτη της ομάδας, καθώς ο τελευταίος έχει την προτεραιότητα αναφορικά με την εξέλιξη του νέου πακέτου. Έτσι, καθώς οι δύο συμφωνούν, θα ωφεληθεί και ο ίδιος.

«(Ο Marquez ζήτησε) ακριβώς τα ίδια, σχεδόν σε ότι είπαμε,» δήλωσε ο αναβάτης της LCR και συνέχισε: «Είναι περίεργο λόγω του ότι κανονικά είμαι λίγο διαφορετικός από αυτούς (Marquez και Pedrosa) επειδή δεν έχουν οδηγήσει τίποτε άλλο (εκτός της Honda), όμως για την ώρα οι προτεραιότητές μας δείχνουν πραγματικά οι ίδιες.

«Είμαι σίγουρος ότι αυτός (Marquez) θα αναλάβει τις προτεραιότητες, έτσι είναι καλό το ότι μιλάμε προς την ίδια κατεύθυνση.Εμείς να θυμίσουμε ότι η ομάδα της Honda πραγματοποίησε ιδιωτικές δοκιμές πριν λίγες ημέρες στην πίστα της Jerez με τους Hiroshi Aoyama και Takumi Takahashi, συλλέγοντας και άλλα δεδομένα για τη μοτοσυκλέτα που θα δούμε το 2018 στα χέρια των Marc Marquez, Dani Pedrosa και Cal Crutchlow.


Το 2018 ίσως αλλάξει ολοκληρωτικά τον «χάρτη» του MotoGPΔιαβάστε επίσης: Το 2018 ίσως αλλάξει ολοκληρωτικά τον «χάρτη» του MotoGP