MotoGP/2/3 – Δεν έγιναν κατατακτήριες και δοκιμές, λόγω του καιρού. Δείτε το grid!

Οι διαδικασίες FP4, Q1 και Q2 για το MotoGP, αλλά και οι FP4 και QP των Moto2/3 ακυρώθηκαν, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τόσο χθες το βράδυ όσο και νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Η δράση στην πίστα του Κατάρ πήρε… ρεπό σήμερα, με όλες τις προγραμματισμένες διαδικασίες να ακυρώνονται. Η χθεσινή βροχή σε συνδυασμό με τη σημερινή αλλά και τους έντονους ανέμους άφησαν στους αλυτάρχες την απόφαση, οι οποίοι μετά από μία αλλαγή προγράμματος αποφάσισαν ότι οποιαδήποτε αγωνιστική διαδικασία θα ήταν επικίνδυνη.

Η επιφάνεια της πίστας είχε μερικά στεγνά σημεία, όμως το πρόβλημα δημιουργούσαν τα λιμνάζοντα νερά που συγκεντρώνονταν σε κάποια άλλα. Έτσι η σειρά εκκίνησης και στις τρεις κατηγορίες για τον αυριανό αγώνα θα διαμορφωθεί βάση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων ως και το FP3.

Για το MotoGP, από την pole position στο ντεμπούτο του θα εκκινήσει ο Maverick Vinales, έχοντας δίπλα του τους Andrea Iannone και Marc Marquez.

Johann Zarco, Andrea Dovizioso και Scott Redding συμπληρώνουν τη δεύτερη σειρά, με τους Dani Pedrosa, Jonas Folger και Cal Crutchlow να εκκινούν από την τρίτη. Πρώτος από την τέταρτη σειρά θα εκκινήσει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Valentino Rossi.

Στη Moto2 οι αναβάτες της Estrella Galicia 0,0 Franco Morbidelli και Alex Marquez θα εκκινήσουν με το 1-2, με τον Tom Luthi να εκκινεί από την 3η. Nakagami, Oliveira, Kent, Aegerter, Vierge, Bagnaia και Quartararo συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Τέλος, στη Moto3 από την pole position θα ξεκινήσει ο Jorge Martin, κάνοντας ιδανικό ντεμπούτο με την ομάδα του Gresini. Oettl και Fenati συμπληρώνουν την πρώτη σειρά της μικρής κατηγορίας, με τους Bendsneyder, Antonelli, Mir, Migno, Canet, Guevara και Ramirez να κλείνουν την πρώτη δεκάδα. Ο Gabriel Rodrigo θα εκκινούσε από την 9η θέση, όμως ο Ισπανός δεν θα συμμετέχει στον αγώνα λόγω τραυματισμού.

Οι αυριανοί αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 18:00 (Moto3), 19:20 (Moto2) και 21:00 (MotoGP), με το ενδεχόμενο αλλαγής του προγράμματος να είναι ανοικτό λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Αφήστε μια απάντηση