WSBK – O Αμερικανός Jake Gagne στην ομάδα της Red Bull Honda για το 2018

Ο 24χρονος πρωταθλητής στις διοργανώσεις AMA Pro Daytona (2014) και ΜotoAmerica 1000 Superstock 1000cc (2015), Gake Gagne, θα έιναι ο δεύτερος Αμερικανός του grid για το WSBK του 2018, ενώ θα συμμετέχει για  λογαριασμό της Red Bull Honda.

O Gagne θα έχει ως teammate του τον Leon Camier για την εργοστασιακή ομάδας της Red Bull Honda, οδηγώντας την Honda CBR 1000RR SP2s. Η Γιαπωνέζικη μοτοσυκλέτα δεν του είναι τόσο άγνωστη, αφού αγωνιζόταν την φετινή σαιζόν στο πρωτάθλημα Superbike MotoAmerica με μια CBR 1000RR.

Πέρα από αυτή την επαφή του όμως, ο Gagne συμμετείχε με την ομάδα της Honda και στο WSBK, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον αδικοχαμένο συμπατριώτη του, Nicky Hayden. Ο πρώτος αγώνας παγκοσμίου για τον Αμερικανό έγινε για πρώτη φορά τον Ιούλιο στην πίστα της Laguna Seca, ενώ οδήγησε και στη Γαλλία και το Magny-Cours. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στην πίστα του Losail για το φινάλε της σαιζόν.

Όπως ήταν φυσικό, ο Gagne ήταν πολύ ενθουσιασμένος στις δηλώσεις του: «H συμμετοχή μου σε όλο το πρωτάθλημα του WSBK την επόμενη σαιζόν με την Red Bull Honda είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τόσο την ομάδα όσο και τον Ten Kate, για την ευκαιρία που μου έδωσαν να αγωνιστώ σε τρεις γύρους φέτος με τη Honda CBR1000RR Sp2. Έχω μάθει κάποια πράγματα και τα γνωρίζω αρκετά καλά οποτε ανυπομονώ να ξεκινήσω και πάλι».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «…το 2018 θα είναι ένα συναρπαστικό έτος για εμένα με πολλά ταξίδια και αγώνες σε μερικές από τις καλύτερες πίστες του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους εμπλεκόμενους για αυτήν την απίστευτη ευκαιρία που μου δίνεται και νιώθω ότι είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω την πρόκληση που έχω μπροστά μου.»

Οι ιθύνοντες της ομάδα αναφέρουν ότι ο Αμερικανός έχει βελτιωθεί και δείχνει τις ικανότητες του με την μοτοσυκλέτα, αφού ο Μarco Chini – διευθυντής της ομάδας της Honda στο WSBK – ανέφερε χαρακτηρηστικά: «Φέτος ανταποκρίθηκε πλήρως στην πρόκληση που έιχε, αφού οδήγησε την μοτοσυκλέτα μας χωρίς να κάνει κάποια σημαντικά τεστ. Τα πήγε πολύ καλά στην Laguna Seca και στην συνέχεια σε πίστες που δεν είχε αγωνιστεί ξανά».

«Είναι νέος,ταλαντούχος και καλός χαρακτήρας, για αυτό είναι σωστή επιλογή για την ομάδα να οδηγεί μαζί με τον Leon. Ανυπομονούμε να τον δούμε στην πίστα σύντομα και είμαστε σίγουροι ότι οι Αμερικανοί φίλαθλοι θα είναι χαρούμενοι να τον χειροκροτήσουν,» κατέληξε.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τον 24χρονο Jake Gagne στις πίστες, αφού φαίνεται πολλά υποσχόμενος αναβάτης, που θα προσφέρει θέαμα στου λάτρεις του World SBK την επόμενη σαιζόν.

O έτερος Αμερικανός της Honda για το 2018 θα είναι ο PJ Jacobsen, ο οποίος όμως θα αγωνιστεί ως δορυφορική συμμετοχή.