Rally Dakar – KTM και Sunderland στη κορυφή του πρώτου μέρους της Οδύσσειας!

Η δυσκολότερη δοκιμασία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Rally Dakar πήρε εκκίνηση τη δεύτερη μέρα του νέου έτους στην Asunción της Παραγουάης με σκοπό να διασχίσει τη Βολιβία και να τερματίσει στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στις 14 Ιανουαρίου.

Στο πρώτο μέρος της ανασκόπησής μας όλα τα αγωνιστικά πληρώματα παίρνουν χρόνο έως και την 5η ειδική, μιας και η ειδική από την Oruro στη La Paz ακυρώθηκε λόγο ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η ειδική της 6ης ημέρας ακυρώθηκε, λόγω κακοκαιρίας

Την πρώτη μερα ο Xavier De Soultrait (Yamaha WR 450 F) ξεκινάει δυναμικά αφού πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο της εναρκτήριας ειδικής.Στο τέλος της ημέρας όμως η κατάταξη τον δείχνει 10ο αφού ο Γάλλος δέχτηκε ποινή για παραβίαση ορίου χιλιομέτρων απο περιοχή ελεγχόμενης ταχύτητας. Έτσι η νίκη πάει στον Juan Pedrero Garcia.

#12 Juan Pedrero Garcia (esp) Sherco TVS RTR 450 – Sherco TVS Rally Factory

Τον ταχύτερο χρόνο τη δεύτερη ημέρα από την Resistencia στο San Miguel de Tucuman πετυχαίνει ο περσινός νικητής του Ντακάρ, Toby Price.Ταυτόχρονα, θέτει εαυτόν και την εργοστασιακή ομάδα της KTM στη πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με διαφορά σχεδόν τριών λεπτών απο τον δεύτερο, Paulo Goncalves (Honda CRF 450 Rally).

#1 Toby Price (aus) KTM 450 Rally Replica – Red Bull KTM Factory Team

Ο τρίτος συνεχόμενος διαφορετικός κατασκευαστής που παίρνει νίκη σε ειδική του φετινού Rally Dakar είναι η Honda, αφού ο Joan Barreda Bort αποφεύγοντας τα λάθη πετυχαίνει πάνω από 12 λεπτά ταχύτερο χρόνο τη τρίτη ημέρα από τον Pablo Quintanilla (Husqvarna FR 450 Rally), με την κορυφή της γενικής κατάταξης να αλλάζει χέρια για τρίτη φορά.

#11 Joan Barreda Bort (esp) Honda CRF 450 Rally – Monster Energy Honda Team

Στιγμιότυπο της ημέρας, ο κεραυνός που χτύπησε τον αναβάτη Ivan Jakes (KTM 450 Rally Replica) που για καλή του τύχη είχε τα πόδια πάνω στη μοτοσυκλέτα και δεν δημιούργησε γείωση. Δεν πτοήθηκε, πετυχαίνοντας μάλιστα τον 18ο χρόνο της ημέρας.

Επεισοδιακή ήταν και η τέταρτη μέρα με έναν εκ των φαβορί για την νίκη, Toby Price να χάνει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και να εγκαταλείπει τον αγώνα, δυστυχώς με ένα σπασμένο πόδι. Ο Matthias Walkner σταματάει το σερί των διαφορετικών κατασκευαστών που παίρνουν νίκη σε ειδική, αφού με την δική του KTM πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο της 4ης ειδικής του αγώνα.

#16 Mathhias Walkner (aut) KTM 450 Rally Replica – Red Bull KTM Factory Team

Συνεχίζοντας δυναμικά η KTM, αυτή τη φορά με τον Sam Sunderland να είναι ο ταχύτερος αναβάτης της 5ης ειδικής, η Αυστριακή ομάδα έχει πλέον 3 νίκες στις πρώτες 5 ειδικές του αγώνα και με την 6η ειδική να ακυρώνεται βλέπει τον Βρετανό αναβάτη της να ειναι επικεφαλής του αγώνα με 12 λεπτά διαφορά από τον πλησιέστερο αντίπαλο.

Επιστροφή στη δράση τη Δευτέρα 9/1, με το δεύτερο μέρος του αγώνα να ξεκινάει με την ειδική απο την La Paz στην Uyuni.

Αναλυτικά η κατάταξη ως σήμερα:

 

Αφήστε μια απάντηση