ASBK 2018 – Επιστρέφει στους αγώνες ο Troy Bayliss!

Είναι 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής SBK, έχει κερδίσει αγώνες στο MotoGP, έχει υιό που αγωνίζεται στα 300cc του ASBK (Australian Superbikes), είναι 48 ετών και όμως· η δίψα του για διάκριση υπάρχει ακόμη! Ο λόγος φυσικά για τον απίθανο 48χρονο, Troy Bayliss, που σε αυτή την ηλικία ετοιμάζεται να κάνει ένα δυναμικό comeback!

Ο συμπαθής αναβάτης από το Taree της Αυστραλίας θα επιστρέψει τη νέα χρονιά στη σέλα μια Ducati 1299 Panigale R για να αγωνιστεί στο ASBK, 21 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του ολοκληρωμένη σαιζόν στο ίδιο πρωτάθλημα, στα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Παρ’ όλα τα σπουδαία επιτεύγματα της καριέρας του, ο τίτλος του ASBK λείπει από τη μακρά λίστα του Αυστραλού, ο οποίος τερμάτισε 3ος (1996) και 2ος (1997) τις δύο χρονιές που συμμετείχε στο θεσμό. Το 2018 θα είναι η χρονιά που ο «Baylisstic» θα προσπαθήσει να προσθέσει αυτόν τον τίτλο στο παλμαρέ του!

Ο 48χρονος θα έχει τη δική του ομάδα στο πρωτάθλημα, την οποία και ονομάζει DesmoSport Ducati. O ίδιος δήλωσε σχετικά με την νέα του «περιπέτεια» στπ CycleOnline.com.au:

«Αρχικά ήθελα να δω έναν νεαρό αναβάτη στη μοτοσυκλέτα, όμως, αφότου την οδήγησα, ένιωσα ότι χρειαζόμουν να διαγωνιστώ στο πρωτάθλημα και να προσπαθήσω να κερδίσω και εγώ τον δύσκολο να κατακτηθεί Αυστραλέζικο τίτλο των Superbikes.

«Νιώθω οπωσδήποτε ότι έχω μερικές δουλειές που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Έχω λίγη δουλειά όσο αφορά τη φυσική κατάσταση, όμως, αφού δοκίμασα τη μοτοσυκλέτα και έτραξα στο Adelaide Motorsport Festival, νιώθω ότι είμαι έτοιμος για αυτό το «έργο».

 

Troy Bayliss returns 2018 ASBK
Τα χρόνια πέρασαν, ο Troy Bayliss όμως αρνείται να γεράσει και στα 48 του χρόνια δηλώνει και πάλι παρών. Άλλωστε για αυτό δεν είναι οι μοτοσυκλέτες;

Έπειτα, μιλώντας στο Greg Rust, ο Bayliss αποκάλυψε ότι σημείωσε ένα αρκετά καλό γυρολόγιο κατά τη διάρκεια του πρόσφατου τεστ, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει γνωστό στους αντιπάλους του ότι δεν επιστρέφει απλά για να αγωνιστεί: «Επιστρέφω, θα είμαι πολύ σοβαρός και αυτό είναι όλο».

Θα έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει ο σπουδαίος αυτός αναβάτης στο θεσμό, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το πρωτάθλημα ASBK θα γνωρίσει στιγμές ιδιαίτερης δημοσιότητας, λόγω του πρεστίζ που θα προσδώσει η μόνιμη συμμετοχή ενός αναβάτη όπως ο Troy Bayliss. Έστω και στα 48 του…