MotoGP – Crutchlow – Είμαι το ίδιο γρήγορος όπως ο Dovizioso

O Cal Crutchlow μίλησε πρόσφατα για τον πρώην teammate του στην Tech3 Yamaha αλλά και την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, Andrea Dovizioso, τονίζοντας ότι η ταχύτητά τους είναι ίδια. Έπειτα, από το «μικροσκόπιο» του Βρετανού δεν ξέφυγε ούτε ο αναβάτης της Pramac Ducati, Danilo Petrucci.

Ο 32χρονος αναβάτης από το Coventry της Αγγλίας έφτασε στο MotoGP το 2011 και έγινε teammate του Andrea Dovizioso στην ομάδα του Herve Poncharal, (Tech3 Yamaha) ένα χρόνο μετά. Οι δύο αναβάτες βρίσκονταν μαζί στα μαυρο-πράσινα box της ομάδας ως και το τέλος της ίδιας χρονιάς, όταν και ο Ιταλός «μετακόμισε» στην σέλα της εργοστασιακής Ducati.

Οι δρόμοι των δύο αναβατών χώρισαν μόλις για ένα έτος, καθώς το 2014 τους βρήκε ξανά να «συγκατοικούν» στο ίδιο box, της Ducati αυτή τη φορά. Έπειτα από μια απογοητευτική χρονιά όμως, ο Crutchlow πέρασε στην ομάδα του Lucio Cecchinello (LCR Honda), μια ομάδα με της οποίας τα χρώματα αγωνίζεται έως και σήμερα.

Ο επί δύο σαιζόν teammate του όμως παρέμεινε στην ομάδα του Borgo Panigale, μαχόμενος συνεχώς για μια καλύτερη μοτοσυκλέτα και κατ’ επέκτασην για καλύτερα αποτελέσματα. Αποτελέσματα που ήρθαν μαζεμένα φέτος, με τον Ιταλό να κατακτά 6 νίκες το 2017, με τον Marc Marquez να είναι ο μόνος που τον κέρδισε στο πρωτάθλημα.

Ο Crutchlow από την πλευρά του εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε από την Ιταλική ομάδα, ενώ, αν και αναγνωρίζει τις ικανότητες του Dovizioso, πιστεύει ότι μεταξύ τους δεν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα.

Crutchlow VS Dovizioso on Ducati
Μάχες με τις Desmosedici την μία και μοναδική χρονιά του Crutchlow στα «κόκκινα» (2014)

«Ο λόγος που έφυγα (από την Ducati) ήταν ότι ο Iannone είχε ήδη συμβόλαιο με την εργοστασιακή ομάδα,» ξεκίνησε να λέει ο Βρετανός και συνέχισε: «Ήμουν εκτός έτσι και αλλιώς, ακόμη και αν κέρδιζα το πρωτάθλημα, οπότε γιατί να μείνω; Ο λόγος που έφυγα δεν ήταν για το τι ήταν ικανοί (στην Ducati) να κάνουν.

«Ήξερα τι ήταν ικανοί να κάνουν και ήταν μόνο θέμα χρόνου έως ότου επιστρέψουν στους πρώτους. Ο Dovi οδήγησε φανταστικά όλη τη χρονιά, όμως έχει μια φανταστική ομάδα γύρω του και μια καλή μοτοσυκλέτα.

«Θεωρώ ότι είμαι το ίδιο γρήγορος όπως ο Dovizioso. Αν κοιτάξω στο πως ήμουν στην Tech3 και στο πως ήμουν στην Ducati, είχαμε την ίδια ταχύτητα, το ίδιο είδος αναβάτη. Αν έμενα στην Ducati θα ήμασταν πολύ κοντά.

«Πρέπει να πω ότι έκανε ένα βήμα (παραπάνω) με την ομάδα και την μοτοσυκλέτα φέτος. Όμως, σε «ωμή ταχύτητα», θα έλεγα ότι είμαστε το ίδιο

Οι δηλώσεις του Crutchlow περί ίδιας ταχύτητας με τον Dovizioso ευσταθούν αν κάνουμε μια αναδρομή στα χρόνια που οι δύο τους οδηγούσαν την ίδια μοτοσυκλέτα, σε καμία περίπτωση όμως ο Βρετανός δεν ήταν ποτέ το ίδιο συνεπής στα αποτελέσματά του με τον Ιταλό.

Παρ’ όλο όμως που ο Crutchlow νικήθηκε και τις δύο φορές από τον Dovizioso όταν το δίδυμο ήταν στην ίδια ομάδα, πρέπει να του παραχωρήσουμε το ελαφρυντικό ότι τη μία φορά ήταν rookie στο MotoGP, ενώ την άλλη ήταν η πρώτη του χρονιά στην Ducati, την ώρα που ο Dovizioso διένυε την δεύτερή του.

Στο τέλος ο Crutchlow μίλησε και για τον Danilo Petrucci, ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στον δεύτερο εργοστασιακό αναβάτη της Ducati, Jorge Lorenzo.

«Το ατού του Petrucci είναι ο Daniele Romagnoliεξήγησε ο Crutchlow για τον άνθρωπο με τον οποίο πέρασε τρία χρόνια στα box της Yamaha και της Ducati.

«Ήταν ο επικεφαλής της ομάδας όταν ήρθα από τα Superbike, καταλαβαίνει την αίσθηση ενός αναβάτη των Superbike και το πως εξηγούμε τα πράγματα – εντελώς διαφορετικά από ότι ένας αναβάτης του MotoGP.

«Βλέπω τον Petrucci ως όμοιό μου. Δεν είναι ο πιο ταλαντούχος εκ φύσεως αναβάτης στον κόσμο, αλλά το παλεύει. Στις κακές ημέρες του, έχει πραγματικά κακές ημέρες. Όμως στις καλές ημέρες του, είναι εξαίσιος.»