Moto3 Aragon – Race – Ο Mir νικητής στην απίστευτη μάχη της μικρής κατηγορίας

Ο Joan Mir κατάφερε να επικρατήσει σε ένα μεγάλο γκρουπ αναβατών και να φτάσει στην όγδοη φετινή του νίκη, αφήνοντας οριακά πίσω του το Ιταλικό δίδυμο των di Giannantonio και Bastianini.

Η διάρκεια του αγώνα της Moto3 περιορίστηκε στους 13 γύρους, μετά την αλλαγή του προγράμματος που έγινε νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Στην εκκίνηση του αγώνα, ήταν ο poleman Jorge Martin αυτός που έφυγε καλύτερα από όλους, ‘τραβώντας’ μαζί του και τον Enea Bastianini.

Πιο πίσω άλλες δύο Honda έδιναν τις δικές τους μάχες, με τον Joan Mir και τον Aron Canet να βρίσκουν το ρυθμό ώστε να πλησιάσουν το γκρουπ των πρωτοπόρων. Με τον ηγέτη της βαθμολογικής κατάταξης να σχεδιάζει την στρατηγική του ώστε να επιτεθεί στους τελευταίους γύρους, στο γκρουπ των τεσσάρων αναβατών προστέθηκε και ο Fabio di Giannantonio.

Ο Ιταλός – ο οποίος εκκινούσε από την 14η θέση του grid έδειχνε ιδιαίτερα δυνατός, θέλοντας να ‘κλέψει’ μια θέση στο βάθρο από τους προπορευόμενους αναβάτες. Από την πλευρά του, ο Mir, έχοντας σκεφτεί για ακόμη μία φορά μια εξαιρετική στρατηγική, έκανε την μεγάλη του επίθεση μόλις στην Στροφή 1 του τελευταίου γύρου.

Ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις όποιες ‘απαντήσεις’ των αντιπάλων του, εντούτοις ο Ισπανός δεν έμεινε ήσυχος ως και το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του 20χρονου Μαγιορκέζου ήταν ο di Giannantonio, ο οποίος στην πίσω ευθεία προσπάθησε να πάρει το slipstreaming του αναβάτη της Leopard Honda.

Ο Mir όμως πήρε εξαιρετικά την τελευταία διπλή στροφή της πίστας, μη αγήνοντας περιθώριο στον Ιταλό να του αποσπάσει την νίκη. Έτσι έφτασε στην 8η φετινή του επιτυχία, όντας μόλις 0.043sec μπροστά από τον di Giannantonio, τη στιγμή που μέχρι και ο 8ος, Dennis Foggia, είχε διαφορά μικρότερη του 1sec από τον νικητή!

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Bastianini, με τον Martin να υποχωρεί τελικά στην 4η θέση της κατάταξης μπροστά από τους Canet και McPhee. Στην 7η θέση ολοκλήρωσε η πρώτη KTM του αγώνα με αναβάτη τον Ramirez, με τους Foggia, Oettl και Fenati να ‘κλείνουν’ την πρώτη δεκάδα.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto3 Aragon Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results
Moto3 Aragon Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results