MotoGP – Jarvis – Η μοτοσυκλέτα το ‘κλειδί’ για την παραμονή Rossi

Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Movistar Yamaha – η δυσκολότερη των τελευταίων ετών, με τον Lin Jarvis να αναφέρει σε συνέντευξή του ότι ο Valentino Rossi θα σκεφτεί αν θα συνεχίζει να αγωνίζεται, βάση των επιδόσεων της νέας μοτοσυκλέτας του 2018.

Το κίνητρο του Ιταλού, 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή των Grand Prix, είναι τα καλά αποτελέσματα και αυτό είναι κάτι το οποίο γνωρίζει καλά ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha, Lin Jarvis. Αν αυτά δεν έρχονται, τότε ο Rossi θα αποσυρθεί από τους αγώνες, έχοντας χάσει το κίνητρο που τον κρατάει για 20 και πλέον χρόνια στην αγωνιστική δράση.

Το 2017 κύλησε δύσκολα τόσο για τον Ιταλό, όσο και για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha γενικότερα. Ο Rossi κατέκτησε μόλις μία νίκη, υποχωρώντας στα επίπεδα επιτυχιών που είχε την πρώτη χρονιά που εντάχθηκε και πάλι στην οικογένεια των ‘μπλε’, πίσω στο 2013.

Μάλιστα, ο Rossi είχε φέτος τη χειρότερή του χρονιά από όταν επέστρεψε στη Yamaha για τη δεύτερή του θητεία, τόσο από άποψης τελικής θέσης, όσο και από άποψης συνολικής συγκομιδής βαθμών. Και παρ’ όλο που φέτος τραυματίσθηκε, η συνολική εικόνα του Ιταλού δεν ήταν αυτή που είδαμε τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Πέρα από τα παραπάνω όμως, καθοριστικό ρόλο για το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Rossi στο MotoGP και μετά το 2018 θα παίξει η απόδοση της νέας Yamaha M1 και φυσικά η δική του.

Το κομμάτι της μοτοσυκλέτας όμως είναι αυτό που φαίνεται να απασχολεί περισσότερο τον πολύπειρο αναβάτη, καθώς οι πρόσφατες δοκιμές της Valencia έδειξαν ότι στην εταιρεία επικρατεί ένα γενικότερο ‘αλαλούμ’.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Repsol Honda, Livio Suppo, ανέφερε ότι βλέπει τους πρώην αντιπάλους του ‘πανικοβλημένους’. Ο Lin Jarvis μίλησε για τον αναβάτη του στη Gazzeta Dello Sport, αναφέροντας:

«Το κίνητρό του (για την παραμονή του) θα εξαρτηθεί και από τις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας,» αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν ο Ιταλός δεν τα πάει καλά με αυτή, ίσως σταματήσει να αγωνίζεται μετά το 2018.

«Κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα προσπαθήσω να μιλήσω μαζί του για να καταλάβω τις προθέσεις του, όμων νομίζω ότι θα αποφασίσει μετά από 3-4 αγώνες.»

Ερωτηθείς για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Rossi στη σέλα της εργοστασιακής M1, αν ο Ιταλός αποφασίσει να σταματήσει, ο Jarvis τόνισε: «Θα είμαστε έτοιμοι και φυσικά ο Zarco θα είναι ένας από τους υποψήφιους.

«Το 2018 θα είναι σημαντικό, όλοι οι αναβάτες εκτός αυτών της Marc VDS και του Crutchlow θα είναι ελεύθεροι,» τόνισε χαρακτηριστικά.