MotoGP – Rossi και Vinales μιλούν για το Valencia Test

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha, παρόλο που την πρώτη ημέρα των δοκιμών ήταν στην κορυφή, τελικώς ολοκλήρωσε το τεστ του διημέρου στην 5η θέση, με αποτέλεσμα να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την απόδοση της M1 του. Ο Valentino Rossi από την πλευρά του, τελείωσε τις δοκιμές στην 7η θέση.

Ο Vinales την πρώτη ημέρα δοκίμασε τόσο την M1 του 2016 όσο και αυτή του 2017 ‘γράφοντας’ καλούς χρόνους, ολοκληρώνοντας την ημέρα στην 1η θέση της κατάταξης. Την επομένη έκανε και πάλι δοκιμές με τα δύο πλαίσια ώστε να συλλέξει περαιτέρω δεδομένα η ομάδα, όμως ο Ισπανός ήταν σχεδόν ο.5 sec πιο αργός από την πρώτη ημέρα δοκιμών.

Όπως παραδέχεται και ο ίδιος οι μηχανικοί του δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για ποιον λόγο προκαλούνται αυτά τα προβλήματα, «… η πρώτη ημέρα δεν πήγε άσχημα οπότε είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την απόδοση μας. Σήμερα όμως ήταν μία εντελώς διαφορετική ημέρα. Χάναμε 0.3 με 0.4 sec ανά γύρο, παρ’ όλο που είχα ακριβώς την ίδια μοτοσυκλέτα».

«Έιναι κάτι που ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Για να αποφασίσουμε ποιο πλαίσιο θα επιλέξουμε και ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε θα πρέπει να έχουμε πολύ ξεκάθαρη εικόνα και να είμαστε σίγουροι για την απόφαση μας».

«Πρέπει να κάνουμε πολλές δοκιμές ακόμα,» συνέχισε να  λέει ο Ισπανός, συνεχίζοντας «…αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να λάβουμε καμία απόφαση. Με το πλαίσιο του ’17 έχω καλύτερη πρόσφυση και καλύτερη επιτάχυνση, ενώ με του ’16 έχω καλύτερη πληροφόρηση από το μπροστινό. Έτσι ένιωθα όλη την χρονιά,» καταλήγει.

Η Yamaha έχει προγραμματίσει δοκιμές για την επόμενη εβδομάδα στην Sepang. Εκεί ο Vinales θα δοκιμάσει για άλλη μία φορα τα πλαίσια τόσο του 2016, όσο και του 2017.

Όσον αφορά  την τελική απόφαση για την επιλογή του πλαισίου δηλώνει, «…ή θα πρέπει να πάρουμε το πλαίσιο του ’16 και να βελτιώσουμε την επιτάχυνση που έχουμε με αυτό, ή θα πρέπει να επιλέξουμε αυτό του ’17, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε τα φρένα και την ταχύτητα που έχουμε στις στροφές.

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιος είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος δρόμος για να ακολουθήσουμε».

MotoGP - Rossi and Vinales About Valencia Test 2017
Οι αναβάτες της Yamaha δοκίμασαν πολλά πράγματα στο τεστ της Valencia, όμως φαίνεται ότι δεν έχουν ξεκάθαρο δρόμο να ακολουθήσουν

Αντίθετα ο teammate του Vinales, Valentino Rossi, στις πρόσφατες δοκιμές αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το πλαίσιο του ’16 με έναν καινούριο κινητήρα. Στόχος του Ιταλού ήταν να δει τι απόδοση έχει η Μ1 του με τον καινούριο κινητήρα στο πλαίσιο του ’16.

«Σήμερα είχαμε πολύ δουλειά να κάνουμε γιατί έπρεπε να δοκιμάσουμε αρκετούς διαφορετικούς κινητήρες. Ήταν μία κουραστική ημέρα αλλά πολύ παραγωγική», δήλωσε ο Ιταλός.

Όπως λέει «…δοκιμάσαμε κάποια πράγματα αλλά όχι κάτι σπουδαίο και στο τέλος της ημέρας δεν τα πήγαμε άσχημα. Με τον καινούριο κινητήρα προσπαθήσαμε να μην χάσουμε την δύναμη που έχουμε στις χαμηλές στροφές».

Ο Valentino Rossi αναφέρθηκε και στις σκέψεις του για τις δοκιμές που θα κάνει η Yamaha στην Sepang σε λίγες ημέρες «Σε αυτό το πρώτο τεστ δοκιμάσαμε διάφορες ρυθμίσεις, κάποιες θετικές, κάποιες αρνητικές. Στο τέλος επέλεξα ποιες προτιμώ αλλά αυτό θα το επιβεβαιώσω στην Sepang».

Η Yamaha φαίνεται να έχει πόλλα προβλήματα ακόμα και σίγουρα οι μηχανικοί της θα έχουν πολύ δουλειά να κάνουν. Ελπίζουμε να βρουν τις λύσεις που ψάχνουν γιατί μία ανταγωνιστική Yamaha είναι απαραίτητη για το MotoGP.