MotoGP – Ο Rea διαψεύδει τις φήμες

Μετά τις φήμες που ανέφεραν ότι η διοργανώτρια αρχή του MotoGP θέλει να ‘στρατολογήσει’ τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του WSBK, Jonathan Rea, ο ίδιος ο αναβάτης ξεκαθάρισε τα πράγματα με δηλώσεις.

Ο αναβάτης της Kawasaki διανύει μια ακόμη εξαιρετική χρονιά στο WSBK, οδεύοντας ακάθεκτος προς τον τρίτο – συνεχόμενο μάλιστα – Παγκόσμιο Τίτλο του. Ένας Τίτλος που θα κατοχυρωθεί και επίσημα, αν ο Βορειοϊρλανδός κερδίσει το Α’ Σκέλος του επόμενου αγώνα στο Magny-Cours.

O Rea, από όταν ανέβηκε στη σέλα της ZX-10RR είναι ασταμάτητος, κάτι που μειώνει το ενδιαφέρον των θεατών για το WSBK. Κυρίως λόγω αυτού, η Dorna ήθελε να φέρει τον 30χρονο στα Grand Prix, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια ευκαιρία στο WSBK να ανανεωθεί.

Επιπρόσθετα, θα ήταν μια καλή κίνηση και για τον Rea, ο οποίος θα αντιμετώπιζε νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Ο ίδιος όμως φαίνεται ότι είναι χαρούμενος εκεί που είναι, ενώ τόνισε ότι για να περάσει στο MotoGP θα πρέπει να είναι με μια μοτοσυκλέτα-νικητή.

«Δεν υπάρχει επίσημη επικοινωνία μεταξύ εμού και της Suzuki και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ,» ξεκίνησε να λέει ο Rea. «Έχω συμβόλαιο ως το 2018 και το ίδιο έχει και ο Andrea Iannone. Υποθέτω ότι αυτή η σκέψη προέρχεται από τη μη εκπλήρωση των στόχων του Iannone, όμως ειλικρινά δεν έχω να πω κάτι πάνω σε αυτό.»

«Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και η καρδιά μου είναι στα Superbike.

«Το πρωτάθλημα μου ταιριάζει πολύ καλά, είμαι σε ένα πακέτο που κερδίζει και για να πάω στα Grand Prix θα πρέπει να είναι σε ένα πακέτο που κερδίζει. Θα πρέπει να είναι μία συναρπαστική ιδέα και να αξίζει τον κόπο, λόγω του ότι ξέρω ότι αν πάω εκεί θα είμαι στο μπροστινό γκρουπ – αν έχω το κατάλληλο πακέτο.

«Αν αυτή η ευκαιρία δεν έρθει δεν θα απογοητευτώ, επειδή είμαι σε μια πολύ καλή θέση εδώ με την Kawasaki