MotoGP – Περίμενε πιο δύσκολη την «συγκατοίκηση» με τον Rossi ο Vinales

Ο Maverick Vinales τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι περίμενε μια πιο δύσκολη χρονιά ως teammate του Valentino Rossi, μετά το τέλος της πρώτης του ολοκληρωμένης σαιζόν στα box της Movistar Yamaha.

Το 2017 έφερε νέα πρόσωπα στα paddock για τους «μπλε», μετά την αποχώρηση του Jorge Lorenzo για την Ducati και την έλευση του Maverick Vinales από την Suzuki. Ο 22χρονος έδειξε αμέσως την ταχύτητά του πάνω στην Yamaha M1, κυριαρχόντας στις δοκιμές και τους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον νεαρό Ισπανό, ο οποίος μαζί με τον 39χρονο teammate του, Valentino Rossi, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τη Ιαπωνική μοτοσυκλέτα. Τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει τη χρονιά του μακριά από τους κυρίαρχους Marquez και Dovizioso, νικώντας όμως στην πρώτη του προσπάθεια την ενδοεταιρική μάχη.

«Ειλικρινά, πίστευα ότι το να έχω τον Rossi ως teammate θα ήταν πιο δύσκολο,» εξομολογήθηκε ο Vinales στο Motorsport.com, έχοντας στο νου του τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετώπισε το δίδυμο Rossi-Lorenzo στο παρελθόν.

«Όλα κι όλα, διαχειριστήκαμε τα πάντα αρκετά καλά, σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και αυτό, μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις που περάσαμε, είναι πολύ σημαντικό.»

Στη συνέχεια ο Ισπανός αναφέρθηκε και στην μοτοσυκλέτα που ταλαιπώρησε τον ίδιο αλλά και τον Rossi το 2017, αρνούμενος ότι η Yamaha έδωσε περισσότερη σημασία στα θέλω του Ιταλού, αγνοώντας τον ίδιο.

«Όταν η μοτοσυκλέτα δούλευε, είμασταν και οι δύο εκεί,» πρόσθεσε ο Vinales. «Στους αγώνες όπου ο ένας από εμάς είχε μια καλή ημέρα, το ίδιο καλή είχε και ο άλλος. Δεν κατηγορώ την Yamaha για τίποτε. Η ομάδα μου έδωσε το 100% της, αυτό δεν άλλαξε.»

«Θα έλεγα ότι το μισό μερίδιο (για το ότι έμειναν πίσω) οφείλεται στο ότι η Honda και η Ducati έκαναν καλή δουλειά και το άλλο μισό είναι η δική μας αδυναμία.»


Διαβάστε επίσης: Το 2018 ίσως αλλάξει ολοκληρωτικά τον «χάρτη» του MotoGP