Η MTT ετοιμάζει μοτοσυκλέτα με 400+ ίππους!

Θυμάστε την MTT; Το όνομά της προκύπτει από τη συντομογραφία της εταιρίας Marine Turbine Technologies, η οποία πίσω στο 2000 ‘ταρακούνησε’ τον κόσμο της μοτοσυκλέτας με την δημιουργία της Y2K των 320hp.

Η Y2K ήταν μια μοτοσυκλέτα ριζοσπαστική, διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη είχαμε δει ως τότε. Το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν ο κινητήρας της Rolls Royce, όμως και το design της δεν πήγαινε πίσω. Το 2000 υπήρχε μια μοτοσυκλέτα 320hp, τελικής ταχύτητας 227mph (365χλμ/ώρα), 17 χρόνια μετά, τι;

Η MTT υποστηρίζει ότι το νέο της μοντέλο θα παράγει 420hp, δηλαδή 100 περισσότερους από αυτούς της προηγούμενης μοτοσυκλέτας της. Όσο για τη ροπή; Κρατηθείτε· 600ft-lb στις 6000σαλ φτάνουν;

Αναφορά για την εκτιμώμενη τελική της ταχύτητα δεν έχουν γίνει, όμως το σίγουρο είναι ότι ο κύριος στόχος είναι να γίνει η ταχύτερη μοτοσυκλέτα του πλανήτη.

Σε αυτή της την προσπάθεια η MTT θα έχει τη βοήθεια της Σουηδικής Öhlins, η οποία θα προμηθεύει τη μοτοσυκλέτα με τα ‘χρυσά’ προϊόντα της. Η BST με τη σειρά της έχει ήδη συμφωνήσει να παρέχει τροχούς από ανθρακονήματα στην νέα 420RR, έτσι, όπως ήδη θα καταλάβατε, η MTT θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή αλλά και ιδιαίτερα ακριβή κατασκευή.

Πάντως, η μάχη της κορυφής για την ταχύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο δεν είναι μια απλή υπόθεση. Από τη μία υπάρχει η τωρινή κάτοχος του τίτλου (Lightning), η οποία όπως σας ενημερώσαμε λίγες ημέρες πριν στοχεύει να διευρύνει και άλλο τη διαφορά της από τους διώκτες της με την νέα LS-2??.

Από την άλλη υπάρχει και η Kawasaki. Και γιατί λέμε μόνο για αυτές τις δύο εταιρίες; Μα γιατί η μία είναι αυτή τη στιγμή η πρωτοπόρος (και μάλιστα με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα) και η άλλη αρεσκόταν πάντοτε στο να κατασκευάσει μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων που της έδιναν αυτόν τον τίτλο.

Έτσι, αν το ‘παιχνίδι ανάψει’, είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι η Kawasaki θα ετοιμάσει την απάντησή της, και αν η H2R σας φάνηκε υπερβολική, ποιος ξέρει τι μπορεί να δούμε στη συνέχεια.