MotoGP Private Test Sepang – Νέο αεροδυναμικό περίβλημα για τη Honda, οι δοκιμές συνεχίζονται

Οι ιδιωτικές δοκιμές στη Sepang συνεχίζονται, ο Casey Stoner «πετάει» για άλλη μια φορά πάνω στην Ducati και λόγω της δεδομένης – έπειτα από τόσα χρόνια – ταχύτητάς του, αυτό δεν αποτελεί είδηση. Αυτό που αποτελεί είδηση όμως, είναι η νέα όψη της Honda RC213V.

Ο Hiroshi Aoyama δοκίμασε στη σημερινή, δεύτερη ημέρα των ιδιωτικών δοκιμών, ένα νέο αεροδυναμικό περίβλημα για τη Honda. Οπτικά, θυμίζει έναν ενδιάμεσο σχεδιασμό των fairing που παρουσίασε η Ducati την περσινή χρονιά, δείχνοντας πως οι Ιάπωνες ψάχνουν μια χρησή τομή που θα τους δώσει τα περισσότερα δυνατά πλεονεκτήματα.

Η μεγάλη διαφορά στο fairing της Honda εντοπίζεται στο μούτρο της μοτοσυκλέτας, με τα υπόλοιπα μέρη να μην παρουσιάζουν αξιοσημείωτες διαφορές. Με αυτή την προσπάθεια όμως, η Honda δείχνει να μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της αεροδυναμικής, έναν τομέα στον οποίο έδειχνε ως τώρα να μην έχει επενδύσει ιδιαίτερα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η RC213V είχε ως τώρα τα μικρότερα (σε μέγεθος) αεροδυναμικά βοηθήματα. Μέχρι στιγμής – όπως είναι φυσικό – δεν έγινε καμία αναφορά για το αν παρουσίασε πλεονεκτήματα το νέο fairing.

Στο πλευρό του Aoyama συνέχισε και σήμερα τις δοκιμές του ο Stefan Bradl, ο Γερμανός πρώην εργοστασιακός αναβάτης της Honda στο WorldSBK. Ο Bradl έχει αναλάβει για την ώρα έναν ρόλο που δεν είχε ποτέ ως σήμερα, αυτόν του δοκιμαστή.

Στο στρατόπεδο της Aprilia βρέθηκε ο Matteo Baiocco, ο οποίος συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης πάνω στην RS-GP. Σήμερα εκκίνησε τις δραστηριότητές του και ο Sylvain Guintoli (Suzuki), ο οποίος πλαισίωσε τους Michael Dunlop, Josh Waters και Toni Elias.

Τέλος, στο ίδιο μοτίβο συνέχισε τις δοκιμές της και η Ducati, με τους Casey Stoner και Michele Pirro. Ο Αυστραλός ξεκίνησε πολύ δυνατά ήδη από εχθές, σημειώνοντας 2sec αργότερο χρόνο από τον αντίστοιχο που έδωσε την pole position στον Dani Pedrosa για τον GP του 2017 στην ίδια πίστα.

Ως αυτή τη στιγμή πάντως, η Ducati φαίνεται να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, χωρίς να δοκιμάζει κάτι νέο αναφορικά με την αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας της.