Ανακλήσεις προϊόντων και μοτοσυκλετών για τις εβδομάδες 40-46

Έπειτα από ένα μικρό κενό τεσσάρων σχεδόν εβδομάδων χωρίς καμία ανακοίνωση για ανάκληση, οι εβδομάδες 40-46 παρουσιάζουν συνολικά 4 εταιρικές ανακλήσεις που αφορούν προϊόντα και μοτοσυκλέτες. Ανάμεσά τους μοντέλα των Honda, Piaggio, Moto Guzzi και Scott.

Honda: Κάνουμε αρχή με την πιο πρόσφατη ανάκληση που αφορά την Ιαπωνική Superbike της Honda, την CBR1000RR (2017). Η αναφορά της εταιρείας κάνει λόγο τόσο για το βασικό της μοντέλο, όσο και για τις ειδικές εκδόσεις CBR1000 S1 και CBR1000 S2, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στην τάπα ανεφοδιασμού βενζίνης.

Η Honda αναφέρει ότι ίσως η τάπα δεν στεγανοποιεί και αυτό ίσως έχει αποτέλεσμα στη διαρροή βενζίνης τόσο πάνω στη μοτοσυκλέτα, όσο και στο οδόστρωμα, προκαλώντας ολισθηρότητα για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Επιπρόσθετα, μιας και η τάπα ενδέχεται να μην στεγανοποιεί, τότε ίσως να εισέρχεται νερό στο τεπόζιτο, προκαλώντας δυσλειτουργία στον κινητήρα.

Scott: Δίνουμε συνέχεια με την εταιρεία Scott και τα προστατευτικά γάντια της, στα οποία εντοπίστηκε περισσότερο χρώμιο από το επιτρεπόμενο. Τα γάντια είναι unisex και η ανάκληση αφορά μόνο το XXL μέγεθος, ενώ κυκλοφορούν στην αγορά με το όνομα «Glove Scott Lane 2». Η περισσότερη ποσότητα χρωμίου στο δέρμα των γαντιών ενδέχεται να επιφέρει αλλεργικές αντιδράσεις.

Piaggio: Ανάκληση αναφορικά με το πλαίσιο των Medley 125-150 4T ie ABS E4 έχει εκδώσει η Piaggio, η οποία κάνει λόγο για ενδεχόμενο σπάσιμο του πλαισίου που μπορεί να επιφέρει απώλεια ελέγχου. Η ανάκληση αφορά τα scooter κατασκευής 2016.

Moto Guzzi: H Moto Guzzi έχει εκδώσει ανάκληση για τις V7, V9 Bobber και V9 Roamer. Το σωληνάκι του εμπρός φρένου ενδέχεται να τρίβεται πάνω στο δευτερεύων σύστημα του αέρα, προκαλώντας διαρροή και απώλεια υγρών. Η εταιρεία αναφέρει ανάκληση μοντέλων κατασκευής 2016-2017.


Τέλος, να πούμε ότι η Triumph καλεί 541 μοτοσυκλέτες για επιδιόρθωση στις Η.Π.Α., που αφορούν τις Speed Triple R και Speed Triple S κατασκευής 2016-2017. Η ανάκληση περιορίζεται ως τώρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αν υπάρξει όμως αναφορά και για την Ευρωπαϊκή αγορά θα επανέλθουμε με περισσότερα.

*Οι ανακλήσεις αφορούν την Ευρωπαϊκή αγορά και πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν έχει αναφερθεί ακόμη κάποιο κρούσμα στη χώρα μας.