Vinales για Rossi – Σκέφτηκα ότι ‘δεν μπορεί να είναι πίσω μου’!

Ο Maverick Vinales μπορεί να κέρδισε τον εναρκτήριο Γύρο της χρονιάς, όμως παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ότι δεν περίμενε να δει τον Valentino Rossi ακριβώς πίσω του στο τέλος του αγώνα.

Το ντεμπούτο του 22χρονου Ισπανού ήταν ιδανικό με τη νέα του μοτοσυκλέτα, ξεκινώντας τον αγώνα από την pole postition, φθάνοντας στη συνέχεια στην νίκη μετά από μια όμορφη μάχη με τον Andrea Dovizioso της Ducati.

Βάση αυτών που είχαμε δει στις χειμερινές δοκιμές η 1η θέση του Vinales δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, τόσο για τους φιλάθλους όσο και για τον ίδιο. Αυτό που ήταν έκπληξη όμως ήταν η 3η θέση του Rossi, με τον Vinales να σοκάρεται που είδε στην πινακίδα του ότι ο Ιταλός βρέθηκε κάποια στιγμή πίσω του.

«Δεν τον είχα ξεγράψει καθόλου ξεκίνησε να λέει ο Vinales για τον teammate του. «Γνωρίζω ότι ο Valentino δίνει κάτι διαφορετικό τις Κυριακές, όμως όταν είδα ‘συν μηδέν (από) τον Valentino’ (στην πινακίδα μου), σκέφτηκα ‘δεν μπορεί’.

«Και ανησύχησα ότι θα με περάσει και δεν θα ήμουν σε θέση να κάνω τον δικό μου αγώνα. Όμως στο τέλος έκανα ένα χαμηλό 1.56 και μπόρεσα να ανοίξω τη διαφορά.

«Όμως συγχαρητήρια στον Valentino. Οι δοκιμές ήταν δύσκολες για αυτόν όμως κατάφερε να τις αφήσει πίσω του και να πάρει το βάθρο.»

Στη συνέχεια ο νεαρός αναβάτης της Yamaha μίλησε και για τη σημασία της νίκης του, που τον θέτει αυτόματα και ως έναν εκ των βασικών διεκδικητών του φετινού Τίτλου.

«Πήρε ένα βάρος από τους ώμους μου. Ηγήθηκα σε όλες τις δοκιμές και έφτασα εδώ σκεπτόμενος τη νίκη. Μετά από ένα τέλειο FP1 και με όλη την πίεση για την νίκη, δεν ήταν εύκολο.

«Το έκανα και ένιωσα πραγματικά χαρούμενος, πολύ ικανοποιημένος και με μεγάλο κίνητρο για την Αργεντινή.»

Αφήστε μια απάντηση