MotoGP – Dall’Igna – Δεν χάσαμε τον Τίτλο στην Aragon

Ο διευθυντής της ομάδας της Ducati στο MotoGP, Gigi Dall’Igna, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η μοτοσυκλέτα του και ο αναβάτης του (Andrea Dovizioso) δεν έχασαν τον φετινό Τίτλο στην Aragon την Κυριακή, ενώ παραμένει αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Έπειτα από 13 αγώνες στο φετινό συναρπαστικό πρωτάθλημα, οι Dovizioso και Marquez έφτασαν στην Ισπανική πίστα με απόλυτη ισοβαθμία. Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι μετά και το πέρας του 14ου Γύρου, μόνο ένας εκ των δύο θα απολάμβανε τη μοναξιά της κορυφής.

Αυτός που κατάφερε να μείνει μόνος στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα ήταν ο αναβάτης της Repsol Honda, ο οποίος κατάφερε με τη νίκη του να ‘χτίσει’ μια διαφορά 16 βαθμών από τον Dovizioso που ολοκλήρωσε μόλις στην 7η θέση.

Ο Ιταλός ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η νεροποντή της Παρασκευής του κόστισε πολύτιμο χρόνο, τον οποίο και είχε ανάγκη ώστε να βρει το καταλληλότερο set-up για τον αγώνα. Παρ’ όλο που αυτό ίσχυε για όλους τους αναβάτες, ο Dall’Igna υποστήριξε τις δηλώσεις του αναβάτη του, σε δηλώσεις που παραχώτησε στη Gazzeta dello Sport.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Dovizioso έχει επιπλέον κίνητρο τώρα, ώστε να αντιστρέψει την νέα κατάσταση στο πρωτάθλημα.

«Δεν χάσαμε το πρωτάθλημα την Κυριακή,» ξεκίνησε να λέει ο Dall’Igna. «Παραμένω πεπεισμένος ότι θα έχουμε πολλά να πούμε από τώρα ως το τέλος. Γνωρίζαμε ότι για τον Andrea και τη μοτοσυκλέτα μας η Aragon θα ήταν δύσκολη και ο χρόνος που χάθηκε την Παρασκευή ίσως ήταν πιο σημαντικός για εμάς από ότι για τους άλλους.

«Μετά τον αγώνα μιλήσαμε λίγο και σε εμένα έδειχνε πιο παρακινημένος από ποτέ. Όταν βρίσκεις τον εαυτό σου μαχόμενος έτσι με έναν αντίπαλο, δεν μπορείς να ανησυχείς

Στη συνέχεια ο Ιταλός διευθυντής της Ducati μίλησε και για τον μεγάλο αντίπαλο του Dovizioso, τον Marc Marquez.

«Ο Marc είναι ένας αναβάτης που παίρνει πολλά ρίσκα και θέλει μόνο το αποτέλεσμα. Το να έχεις να κάνεις με κάποιον σαν αυτόν μπορεί να είναι δύσκολο, όπως έχουμε δει. Δεν πιστεύω ότι έχει μεγάλη διαφορά και για αυτό το λόγο παίρνει και τόσα ρίσκα. Κάποιος που κάνει τόσα πολλά λάθη, ‘ταξιδεύει’ πάντοτε κοντά στο όριο.»