Moto2 Sepang – Race – 2η συνεχόμενη νίκη για Oliveira και KTM!

Το σημερινό GP στη Μαλαισία είχε όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις πανευτυχείς αναβάτες στο βάθρο του, καθώς ο Miguel Oliveira κατέκτησε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη σέλα της KTM σε διάστημα μίας εβδομάδας, ο Brad Binder πανηγύρισε την ολική επιστροφή του και το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του (2ος) και ο Franco Morbidelli στέφθηκε για πρώτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής (3ος).

Λίγες ώρες πριν την εκκίνηση των αγώνων στη Μαλαισία, ο Franco Morbidelli ανακηρύχθηκε πρόωρα Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ο μοναδικός του αντίπαλος στην ‘κούρσα’ του Τίτλου, Tom Luthi, τέθηκε εκτός αγώνα πριν την εκκίνησή του, καθώς η χθεσινή του πτώση στις κατατακτήριες του απέφερε ένα κάταγμα στον αστράγαλο.

Οι γιατροί της πίστα τον έκριναν ανίκανο για συμμετοχή στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, με τον Τίτλο να πηγαίνει αυτόματα στον Morbidelli και την Marc VDS. Έτσι, ο Ιταλός είχε την ευκαιρία για έναν αγώνα χωρίς άγχος, ξεκινώντας μάλιστα από την pole position.

Στην εκκίνηση, ήταν ο Miguel Oliveira αυτός που έφυγε καλύτερα από όλους, αφήνοντας τον Morbidelli πίσω του. Ο Πορτογάλος απέκτησε σύντομα εξαιρετικό ρυθμό και ξεκίνησε να ‘χτίζει’ διαφορά, η οποία έφτασε τα 2sec έπειτα από πέντε γύρους. Πίσω του είχαμε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα τη μάχη των Binder και Morbidelli, με την κούρσα να θυμίζει έντοντα το GP Αυστραλίας πριν από μία εβδομάδα.

Moto2 Sepang Franco Morbidelli Champion
Έπειτα από 17 συναρπαστικούς αγώνες, ο Franco Morbidelli στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2. Έτσι, θα ξεκινήσει την περιπέτεια του MotoGP με έναν ‘άσσο’ στο… μανίκι του

Έτσι, ο Oliveira έφτασε με άνεση στην δεύτερη προσωπική του νίκη και μάλιστα συνεχόμενη, η οποία σε συνδυασμό με την 2η θέση του Binder έδωσαν στην KTM μια ακόμη πολύ σπουδαία επιτυχία, με ένα δεύτερο συνεχόμενο 1-2! Η Αυστριακή ομάδα έχει βρει για τα καλά το δρόμο των επιτυχιών και φαίνεται ότι το 2018 θα είναι από τα φαβορί του Τίτλου, ίσως και με τους δύο αναβάτες της.

Ο Morbidelli ολοκλήρωσε στην 3η θέση, πανηγύρισε όμως τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο με τον μέντορά του, Valentino Rossi, στην άκρη της πίστας της Sepang. Αυτός ήταν ο πρώτος Τίτλος για Ιταλό αναβάτη στα Grand Prix μετά το 2009 και τον Valentino Rossi, ενώ ο ‘Franky’ πήρε τη σκυτάλη από τον Marco Simoncelli ως ο επόμενος Ιταλός πρωταθλητής της μεσαίας κατηγορίας.

Ο Francesco Bagnaia έδωσε δυνατές μάχες με τον Fabio Quartararo για την 4η θέση, όμως κανείς από τους δύο δεν την κατέκτησε, καθώς ο Pasini ήταν αυτός που με μια επίθεση διαρκείας κατάφερε να ‘κλέψει’ τους 13 βαθμούς. Ο Bagnaia ολοκλήρωσε στην 5η θέση, ενώ ο Quartararo προσπεράσθηκε και από τον τοπικό, Hafizh Syahrin, μένοντας στην 7η θέση.

Στην 8η θέση τερμάτισε ο αναεβασμένος Xavi Vierge, με τους Isaac Vinales και Tetsuta Nagashima να ολοκληρώνουν τη δεκάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 28 αναβάτες που πήραν εκκίνηση στο GP Μαλαισίας, μόνο 18 είδαν την καρώ σημαία του τερματισμού.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Moto2 Sepang – Race Results – Αποτελέσματα Αγώνα 2017
Moto2 Sepang – Race Results – Αποτελέσματα Αγώνα 2017
Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ.