Moto2 – Η KTM ‘δώρισε’ στον Oliveira δοκιμές με την RC16

 Ο αναβάτης της KTM στην Moto2, Miguel Oliveira, πήρε την πρώτη γεύση του από μια MotoGP μοτοσυκλέτα, καθώς η KTM αποφάσισε να ανταμείψει την εξαιρετική πορεία του Πορτογάλου στη μεσαία κατηγορία καλώντας τον να οδηγήσει την RC16 στο τεστ της Aragon.

 Η Αυστριακή εταιρία έκανε φέτος το ντεμπούτο της στην κατηγορία της Moto2, με τον Miguel Oliveira να ηγείται της προσπάθειας με τέσσερις τερματισμούς στο βάθρο και μια 3η θέση στη γενική κατάταξη.

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά του Πορτογάλου στην κατηγορία, με την KTM να αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες του Πορτογάλου και να τον ανταμείβει με δοκιμές πάνω στη σέλα της MotoGP μοτοσυκλέτας της, την RC16. Ο Oliveira οδήγησε τη μοτοσυκλέτα στο τεστ της Aragon και δήλωσε για αυτήν:

«Ο στόχος δεν ήταν να πάω πολύ γρήγορα, όμως ήταν ένα τεστ για εμένα, να απολαύσω την ημέρα μου,»  ανέφερε ο 22-χρονος. «Είχα αυτή την ευκαιρία που νομίζω κάθε αναβάτης θα ήθελε να έχει στην καριέρα του έστω μια φορά, όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος που είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τη μοτοσυκλέτα.

Στη συνέχεια ο αναβάτης της Αυστριακής ομάδας θέλησε να ευχαριστήσει τον κατασκευαστή που εκπροσωπεί, αναφέροντας: « Έτσι, στο τέλος ήταν μια πολύ καλή ημέρα το να κάνω μερικούς γύρους και να απολαύσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Σε ευχαριστώ KTM

KTM MotoGP Team Aragon Private Test 2017
Όλη η ομάδα της KTM σε παράταξη, με δύο ’44’ πάνω σε ισάρριθμες RC16. Το ένα ανήκει στο ανερχόμενο αστέρι της εταιρίας, Miguel Oliveira

Στις δοκιμές της ομάδας συμμετείχαν οι Pol Espargaro, Bradley Smith, Mika Kallio και Miguel Oliveira, με τον Mike Leitner (υπεύθυνος ομάδας) να κάνει λόγο για ένα πολύ εποικοδομητικό τεστ.

«Το σπουδαίο είναι ότι είχαμε δύο ημέρες εδώ πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα,» τόνισε από την πλευρά του ο Smith. «Τα παιδιά δούλεψαν πολύ σκληρά και αγγίξαμε κάποια πολύ σημαντικά σημεία στους αδύναμους τομείς μας, έτσι, από αυτή την άποψη, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη δουλειά και την κατεύθυνση (των δοκιμών).

«Ολοκληρώσαμε όντας πολύ απασχολημένοι με αρκετούς γύρους για να επιβεβαιώσουμε τα πάντα, όμως πραγματικά θεωρώ ότι αυτό θα δώσει στην ομάδα καλή κατεύθυνση για το δεύτερο μισό της χρονιάς, καθώς και για το 2018