MotoGP – Dovizioso – Η μοτοσυκλέτα άλλαξε ελάχιστα, εγώ κάνω τη διαφορά

Λίγο πριν αρχίσουν οι αγώνες στην Ανατολική πλευρά του πλανήτη, ο Andrea Dovizioso μίλησε στο Motorsport.com για την εξαιρετική φετινή του πορεία, δίνοντας απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati διανύει την καλύτερή του χρονιά στο MotoGP, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται εδώ και σχεδόν 10 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Μέχρι και την έναρξη της φετινής σαιζόν ο 31χρονος Andrea είχε πανηγυρίσει μόλις δύο νίκες, φέτος όμως παρουσιάζεται καλύτερος από ποτέ, έχοντας ήδη τέσσερις νίκες στο ενεργητικό του.

Στην αρχή της χρονιάς ο Dovizioso δεν πίστευε στη δυναμική της Desmosedici GP17, καλώντας την Ducati να εγκαταλείψει τις προσπάθειές της πάνω σε αυτήν. Όμως, με το χτίσιμο ενός καλού set-up που σύμφωνα με τον ίδιο ταιριάζει σε όλες τις πίστες, αλλά και την πολύ καλή διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων, ο Ιταλός βρίσκεται να διεκδικεί τον πρώτο του Τίτλο, τέσσερις αγώνες πριν την λήξη της φετινής χρονιάς.

Για την ομάδα της Ducati, τα πράγματα άρχισαν να καλυτερεύουν με την πρώτη νίκη του Dovizioso στο Mugello. Σχετικά με το πόσο κοντά ήταν η Ducati στο να ‘εγκαταλείψει’ τη φετινή χρονιά, ο 31χρονος απάντησε:

«Πρέπει να ομολογήσω ότι μέχρι να κερδίσω στο Mugello, δεν είμασταν υποψιασμένοι με την πιθανότητα ότι μπορούμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Ακόμη και όταν δεν βλέπεις τον εαυτό σου στη μάχη για το ‘στέμμα’, πρέπει πάντα να προσπαθείς να κερδίσεις κάθε αγώνα. 

«Στην Ιταλία, σίγουρα, δεν ήμουν στην καλύτερη κατάσταση από ψυχολογικής άποψης, όμως, όταν τα πράγματα πάνε καλά, πρέπει να είσαι έτοιμος να δώσεις μάχη για τη νίκη. Και αυτό κάναμε. Έκτοτε, τα πάντα πήγαν καλύτερα

Στη συνέχεια ο Dovizioso απάντησε και στην ερώτηση που του τέθηκε για το τι άλλαξε περισσότερο μέσα στη χρονιά· η μοτοσυκλέτα ή ο ίδιος;

«Η μοτοσυκλέτα άλλαξε ελάχιστα. Εγώ κάνω τη διαφορά, ειδικά όταν το θέμα είναι ο προγραμματισμός. Αυτές οι μικρές λεπτομέρεις έχουν μεγάλο αντίκτυπο όταν μάχεσαι σε ένα τόσο μικρό περιθώριο

Τέλος, ο αναβάτης της Ducati αναφέρθηκε και στα οφέλη που αποκόμισε από την έλευση του Jorge Lorenzo στην άλλη πλευρά των box της ομάδας του, λέγοντας ότι η φήμη του αυξήθηκε.

«Η άφιξη του Jorge επιβεβαίωσε κάποιες πτυχές της μοτοσυκλέτας της οποίες πάντοτε συζητούσα, όμως πολλοί άνθρωποι μέσα στην ομάδα δεν τις έβλεπαν ξεκάθαρα. Η άφιξή του έκανε τους πάντες να αντιληφθούν την πραγματικότητα σχετικά με την μοτοσυκλέτα. Και αυτό, προφανώς, αύξησε την αξία μου ως αναβάτη.»

Η απάντηση του Dovizioso σχετικά με τον νέο teammate του αντικατοπτρίζει απόλυτα το σκεπτικό της Ιταλικής εταιρείας πίσω από μεταγραφή του Ισπανού, η οποία χρειαζόταν έναν αποδεδειγμένης αξίας αναβάτη ώστε να τους δείξει το πραγματικό τους επίπεδο.

Έτσι, η έλευση του Lorenzo μπορεί να μην έφερε νίκες (από τον ίδιο), απέδειξε όμως τα ελαττώματα της Desmosedici GP17 αλλά και την αξία του αναβάτη που παραμένει στα box της ομάδας από το 2013.