MotoGP – Marquez και Pedrosa στην Ημέρα Ευχαριστιών της Honda

Η καθιερωμένη πλέον γιορτή του HRC έλαβε χώρα και φέτος στην πίστα Twin Ring Motegi στην Ιαπωνία, όπου εκεί βρέθηκαν τόσο οι αναβάτες της Repsol Honda στο MotoGP, όσο και άλλοι οδηγοί της ομάδας από άλλα πρωταθλήματα.

Ο καιρός ήταν ιδανικός για την Ημέρα Ευχαριστιών της ομάδας και έτσι οι 24 χιλιάδες φίλοι του HRC που βρέθηκαν στην Ιαπωνική πίστα απόλαυσαν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του ΜotoGP, Marc Marquez και τον teammate του, Dani Pedrosa, στα διάφορα event που είχε οργανώσει η Honda.

Μαζί τους όπως αναφέραμε ήταν αναβάτες και οδηγοί άλλων κατηγοριών του HRC, όπως ο Takashisa Fujinami (Trial), Tim Gajser (MXGP), o τοπικός ήρωας Takuma Sato – o πρώτος Ιάπωνας οδηγός που κερδίζει τον αγώνα Indianapolis 500, o Jenson Button με τον Stoffel Vandoorne από την ομάδα της McLaren-Honda στην F1, καθώς και ο επίσης αναβάτης  με την δορυφορική ομάδα της Honda στο MotoGP, Takaaki Nakagami.

Το βράδυ της Παρασκευής διοργανώθηκε ένα πάρτυ στο Shangri La Hotel του Τόκυο, όπου το παρών έδωσαν οι Marquez και Pedrosa γιορτάζοντας την κατάκτηση του Τίτλου στους αναβάτες και στους κατασκευαστές, καθώς και Παγκόσμιους Τίτλους που κατέκτησε το HRC σε άλλα Πρωταθλήματα.

Το Σάββατο οι δύο οδηγοί της Repsol Honda βρέθηκαν στην πίστα του Twin Ring Motegi , όπου είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν ένα Ιαπώνικο μονοθέσιο του Πρωταθλήματος της F3.

 

Tην Κυριακή συμμετείχαν και οι δύο επισης σε διάφορα event που διοργάνωσε η ομάδα του HRC με διάφορες μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα του Ιάπωνα κατασκευαστή. Οι Μarquez και Pedrosa οδήγησαν Karts, Super Cubs και αυτοκίνητα από την Sport και Eco γκάμα της Honda.

Στις δηλώσεις που έκαναν οι δύο αναβάτες μετά το τέλος της διοργάνωσης ήταν πολύ ενθουσιασμένοι. Ο Marquez ανέφερε χαρακτηρηστικά «…πραγματικά απόλαυσα την Ημέρα Ευχαριστιών της Honda γιατί κάθε φορά γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και απολαυστική για εμάς».

Ενώ στην συνέχεια δήλωσε «Η οργάνωση της γιορτής ήταν τέλεια και δοκιμάσαμε διάφορες μοκοσυκλέτες και αυτοκίνητα. Φέτος είχαμε και την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα μονοθέσιο της F3.

«Ήταν μία εμπειρία την οποία απόλαυσα πολύ και ευχαριστώ την Honda για αυτό. Σήμερα ήταν συναρπαστικό να κάνω ένα γύρο στην πίστα με τον Takuma ο οποίος κέρδισε το Indy 500. Ήταν επίσης  ωραία που συνάντησα τόσους πολλόυς Ιάπωνες οπαδούς.

«Όποτε ερχόμαστε εδώ για το GP πάντα μας υποστηρίζουν πολύ και νιώθουμε ευπρόσδεκτοι, έτσι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί τους για να γιορτάσουμε άλλη μία καταπληκτική σαιζόν.

«Ο Τίτλος των οδηγών ήταν ο κύριος στόχος μας, ωστόσο κάνοντας το Triple Crown κατακτώντας τον Τίτλο των κατασκαυαστών και των Ομάδων είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστά» καταλήγει ο Marquez.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του Pedrosa o οποίος είπε «…απόλαυσα αυτή την γιορτή. Η διάρκεια της σαιζόν είναι πολύ απαιτητική για το μυαλό αφού πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος πάντα, όποτε είναι πραγματικά ωραία όταν ερχόμαστε εδώ τον Δεκέμβριο χωρίς στρες και διασκεδάζουμε διάφορα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες».

Ο Ισπανός ήταν και αυτός ενθουσιασμένος από την οδήγηση ενός μονοθέσιου της F3 λέγοντας «…πραγματικά απόλαυσα την οδήγηση με ένα αυτοκίνητο της F3. Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία που είχα κατά την διάρκεια της  Ημέρας Ευχαριστιών της Honda και καλύτερη από όλες, εκτός από την οδήγηση της μοτοσυκλέτας μου στο MotoGP.

«Πέρυσι είχαμε δοκιμάσει το NSX και ήταν ωραία, αλλά φέτος ήταν πολύ καλύτερα ίσως γιατί ένιωθα τον αέρα όπως στην μοτοσυκλέτα μου. Είχες την δυνατότητα να φρενάρεις τόσο αργά στην στροφή που όση ώρα οδηγούσα αναρωτιόμουν πως θα είναι να οδηγείς ένα μονοθέσιο της F1.

«Ήταν καταπληκτική εμπειρία. Επίσης αυτή η γιορτή είναι πολύ ωραία για τους οπαδούς μας, αφού έχουν την ευκαιρία να βρεθούν πολύ κοντά σε εμάς και εμέις μπορούμε να έχουμε περισσότερο χρόνο μαζί τους.

«Αυτό είναι θαυμάσιο γιατί όποτε ερχόμαστε εδώ για τον αγώνα δεν έχουμε χρόνο για να περάσουμε μαζί τους. Υπάρχει μία καταπληκτική ατμόσφαιρα εδώ και πάντα διασκεδάζουμε» καταλήγει ο Pedrosa.