MotoGP – Rossi – Αν είμαι ανταγωνιστικός θα συνεχίσω και μετά το 2018

Λίγο μετά την 115η νίκη του σε όλες τις κατηγορίες των Grand Prix, ο Valentino Rossi επιβεβαιώσε ότι αν εξακολουθήσει να είναι ανταγωνιστικός, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο MotoGP και μετά το 2018.

Το συμβόλαιο του Ιταλού πολυπρωταθλητή με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha ολοκληρώνεται στα τέλη της επόμενης χρονιάς, με τον Rossi να σκέφτεται εδώ και καιρό το μέλλον του. Όμως, ο 38χρονος αναβάτης βρίσκεται κάθε χρόνο στη λίστα των διεκδικητών του Τίτλου, ενώ είναι ακόμη σε θέση να κερδίζει αγώνες.

Έτσι, το αγωνιστικό του μέλλον φαίνεται πως βρίσκεται καθαρά στα χέρια του, καθώς, αν ο ίδιος αποφασίσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς ότι θέλει να παραμείνει στο MotoGP, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Yamaha θα του προσφέρει ένα νέο συμβόλαιο συνεργασίας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του motogp.com τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον, ο Ιταλός απάντησε: «Όταν υπέγραψα το συμβόλαιο, σκέφτηκα ότι ίσως είναι το τελευταίο, όμως δεν ήμουν σίγουρος. Εξαρτάται από πολλά και θα αποφασίσω στην αρχή της επόμενης χρονιάς. Όμως, αν είμαι ακόμη ανταγωνιστικός και σε θέση να κερδίσω, θα συνεχίσω

Στη συνέχεια ο Rossi μίλησε και για τον παράγοντα ‘κλειδί’ που θα τον φέρει πιο κοντά στον φετινό, 10ο συνολικά αν τον κατακτήσει, Παγκόσμιο Τίτλο του.

«Η (κατάσταση) άλλαξε πολύ από πέρυσι στη Βαρκελώνη, επειδή έκτοτε είχαμε εννέα νικητές όλη τη χρονιά και ήδη πέντε φέτος. Αυτό σημαίνει ότι το ‘κλειδί’ είναι να κερδίζεις όπου είναι δυνατό, όπου η μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά σου το επιτρέπουν, όμως παράλληλα πρέπει να προσπαθείς να μην κάνεις λάθη σε δύσκολα Σαββατοκύριακα

Ο Rossi μετά τη νίκη του στο Assen έγινε ο γηραιότερος αναβάτης που φτάνει στη νίκη της νέας εποχής του MotoGP, ξεπερνώντας τον Troy Bayliss.

Επιπρόσθετα ο Ιταλός βρίσκεται πλέον στην 7η θέση της σχετικής λίστας των γηραιότερων αναβατών όλων των εποχών, ενώ αν συνεχίσει και μετά το 2018 (π.χ. με ένα συμβόλαιο ενός έτους), θα έχει την ευκαιρία να φτάσει ως και την 4η θέση.