MotoGP Sepang Private Test – Rossi, Vinales και Zarco «ψάχνουν το δρόμο» για τη Yamaha

Όπως έκανε και πέρυσι, η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha επέλεξε και φέτος την πίστα της Sepang για τις τελευταίες δοκιμές πριν το χειμερινό διάλειμμα. Μαζί με τους επίσημους αναβάτες της Movistar Yamaha το παρόν έδωσε και ο Johann Zarco, δείγμα του πόσο υπολογίζουν τη γνώμη του οι Ιάπωνες.

Η Yamaha χρειάζεται την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση από τους αναβάτες της, ώστε να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερη τη νέα M1 του 2018. Μετά και την όχι και ιδιαίτερα καλή χρονιά του 2017, οι μηχανικοί δεν θα έχουν εύκολη δουλειά το χειμώνα στην Ιαπωνία.

Οι τρεις αναβάτες έχουν στην διάθεσή τους μόνο τον νέο κινητήρα του 2018, τον οποίο δοκίμασε με επιτυχία ο Maverick Vinales στις επίσημες δοκιμές της Valencia. Αντίθετα, ο Valentino Rossi δεν κατάφερε τότε να μάθει πολλά σχετικά με αυτόν, καθώς η πτώση που είχε κατέστρεψε τη νέα μονάδα ισχύος της Yamaha.

Επιπρόσθετα, η πίστα της Valencia δεν μπορεί να δώσει ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την απόδοση ενός κινητήρα, καθώς είναι περισσότερο τεχνική. Αντίθετα, οι δύο μεγάλες ευθείες της Sepang δίνουν τη δυνατότητα για καλύτερα συμπεράσματα.

MotoGP Sepang Private Test - Rossi, Vinales και Zarco «ψάχνουν το δρόμο» για τη Yamaha
Ο Johann Zarco βρίσκεται στη Sepang για τις ιδιωτικές δοκιμές της Yamaha, παρέα με τους Rossi και Vinales. Τον υπολογίζουν οι Ιάπωνες και όπως έχουμε προαναφέρει ο Γάλλος είναι το «back-up plan» σε περίπτωση που ο Ιταλός αποφασίσει να αποχωρήσει από την ομάδα μετά το 2018

Όσο αφορά το πλαίσιο – όπου σύμφωνα με το δίδυμο της Yamaha εντοπίζεται το πρόβλημα της M1, οι Vinales και Rossi συνέχισαν να συγκρίνουν αυτό του 2016 με το αντίστοιχο του 2017, ώστε να δουν ποιό θα είναι αυτό που θα αποτελέσει τη βάση για αυτό της νέας χρονιάς.

Οι Ιάπωνες πάντως δεν έφεραν κάτι νέο για δοκιμή στην Μαλαισία. Τέλος, να πούμε ότι η βροχή έκανε την εμφάνισή της στην πίστα της Sepang, με τους Rossi, Vinales και Zarco να μην σταματούν όμως τις δοκιμές τους.

Αντίθετα, σε έναν τομέα όπου η Yamaha υπέφερε φέτος, οι τρεις αναβάτες σημείωσαν πολύτιμους γύρους, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα αδύνατα σημεία της φετινής M1. Οι χρόνοι των αναβατών δεν έγιναν γνωστοί.

Οι δοκιμές της Yamaha στη Sepang θα ολοκληρωθούν σήμερα.