Απαγόρευση μεταφοράς συνεπιβάτη για την πάταξη του εγκλήματος

Τα προβλήματα με τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα αναφορικά με την κλοπή μοτοσυκλετών και πολιτών στο Λονδίνο συνεχίζονται, με τις εισηγήσεις για την πάταξη του φαινομένου να κάνουν λόγο μέχρι και για απαγόρευση μεταφοράς συνεπιβάτη στα δίτροχα οχήματα.

Παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό τις εξελίξεις στο Λονδίνο και η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν δείχνουν να καλυτερεύουν. Πολλοί ιδιοκτήτες αποχωρίζονται καθημερινώς τις μοτοσυκλέτες τους, από τις επιτήδειες ομάδες που έχουν ως στόχο κυρίως μικρές μοτοσυκλέτες και scooter.

Επιπρόσθετα, οι κακοποιοί ληστεύουν και τους πολίτες που κυκλοφορούν στο δρόμο, όντας έτσι ο φόβος και ο τρόμος στο κέντρο του Λονδίνου.

Τώρα, στην Αγγλική πρωτεύουσα εξετάζεται μία λύση κάπως… περίεργη, μια λύση που θέλει τους μοτοσυκλετιστές να οδηγούν μόνοι τους τα οχήματά τους, χωρίς να τους επιτρέπεται να έχουν μαζί τους συνεπιβάτη.

Ο λόγος; Ότι έτσι ακριβώς δρουν οι «moped muggers» (κακοποιοί με μικρές μοτοσυκλέτες), με δύο άτομα δηλαδή πάνω σε μοτοσυκλέτες, τα οποία συγχρονίζονται για τις εν λόγω κλοπές. Η λύση είναι προσωρινή και όπως ανέφερε η Sian Berry (μέλος του London Assembly Green), είναι μια ιδέα η οποία θα έπρεπε να σκεφθεί σοβαρά η αστυνομία, ειδικά σε περιοχές που τα κρούσματα είναι πιο συχνά.

Τα πρώτα «κενά» όμως σε αυτή την ιδέα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους, καθώς, σύμφωνα με την κα. Berry, η απαγόρευση θα ισχύει μόνο για μικρές μοτοσυκλέτες και scooter ως τα 50cc. Οι κακοποιοί όμως συνήθως χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες με κυβισμό άνω των 50cc, έτσι, είναι κάπως αμφίβολο το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας.

 Η κα. Berry, αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής αστυνομίας και εγκληματικότητας, δήλωσε ότι είχε εγείρει την ιδέα με ανώτερα στελέχη του Met. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «…ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων προκαλούν μεγάλες ποσότητες φόβου στους δρόμους μας.

«Ζω σε ένα μεγάλο κεντρικό σημείο του Camden και οι κάτοικοι ανησυχούν και συζητούν πως θα αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση

Στη συνέχεια η κα. Berry ανέφερε ότι αυτή η τακτική εφαρμόζεται και σε κάποιες άλλες χώρες, όμως θα χρειαστεί η γνώμη του κοινού πριν παρθεί η τελική απόφαση, καθώς δεν είναι βέβαιη για το αν αυτό είναι κάτι που χρειάζεται το Λονδίνο.

 Εμείς να θυμίσουμε ότι η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη στο Λονδίνο, που μοτοσυκλετιστές αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, δημιουργώντας ομάδες κρούσης.

Διαβάστε επίσης:

10 αντικλεπτικές λύσεις για την μοτοσυκλέτα σας


Πηγή: Evening Standard