Moto3 Catalunya – Race – Ο Mir κράτησε το καλύτερο για το τέλος

O πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Joan Mir, κατάφερε να κερδίσει για 4η φορά φέτος, διευρύνοντας περαιτέρω τη βαθμολογική του υπεροχή στο βαθμολογικό πίνακα της Moto3. Στο βάθρο μαζί του οι Romano Fenati και Jorge Martin.

Παρά την εκπληκτική του εμφάνιση στις κατατακτήριες του Σαββάτου (όπου κατέκτησε την pole position), ο Jorge Martin έκανε μια κακή εκκίνηση επιτρέποντας στον Juanfran Guevara να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Λίγες στροφές μετά όμως ο Fenati πέρασε τον Ισπανό για την 1η θέση του αγώνα, με τον Guevara να υποχωρεί σύντομα εκτός των πρώτων δέκα αναβατών της κατάταξης.

Στην κορυφή σχηματίστηκε γρήγορα ένα γκρουπ πέντε αναβατών, το οποίο αποτελούσαν οι Mir, Canet, Fenati και Di Giannantonio, με τον Martin να μπαίνει σύντομα στη μάχη έχοντας ανακάμψει από πολύ πιο πίσω.

Το δρόμο του αναβάτη του Gresini σύντομα ακολούθησαν και Bastianini, Ramirez και Suzuki, οι οποίοι φθάνοντας το γκρουπ των πρωτοπόρων, έκαναν τη μάχη της 1ης θέσης ακόμη πιο αμφίρροπη.

Moto3 Catalunya Race 2017
Ο αγώνας της Moto3 είχε για μια ακόμη φορά πολύ συναγωνισμό και κινήσεις της… τελευταίας στιγμής

Πέντε γύρους πριν το τέλος ο Fenati πήρε εκ νέου τα ηνία της κούρσας, με τους Mir και Martin να τον περνούν ένα γύρο μετά και τον τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή ως και τον προτελευταίο γύρο. Στη συνέχεια ο Mir υποχώρησε εκτός των θέσεων του βάθρου, με τον Bastianini να τον περνά στην πίσω ευθεία της πίστας της Catalunya.

Όλα έδειχναν ότι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Moto3 δεν θα κατάφερνε να δώσει τη μάχη του για μια ακόμη φετινή νίκη, με τον ίδιο να τους διαψεύδει πανηγυρικά πραγματοποιώντας τον τέλειο τελευταίο γύρο! Ο Ισπανός αναβάτης της Leopard Racing αφού ξεμπέρδεψε με τον Bastianini, άρχισε να κυνηγά τους δύο πρώτους.

Ο Mir έφτασε και πέρασε τον Fenati στη Στροφή 10 του τελευταίου γύρου, ενώ τρεις στροφές αργότερα πέρασε με μια επιθετική κίνηση τον Martin για την 1η θέση. Η μάχη της 1ης θέσης δώθηκε στην τελευταία στροφή πριν το τελευταίο ‘S’ της πίστας, με αυτή της 2ης θέσης να δίνεται μια στροφή μετά!

Ο Fenati που καιροφυλακτούσε πέρασε τον Martin σε αυτό το ‘S’, αφήνοντας τον Ισπανό στην 3η θέση της τελικής κατάταξης. Bastianini και Canet ήταν αυτοί που ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, με τους Ramirez, Migno, Di Giannantonio, Bulega και Suzuki να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto3 Catalunya 2017 Αποτελέσματα Αγώνα
Moto3 Catalunya 2017 Αποτελέσματα Αγώνα

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία της κατηγορίας εδώ.