MotoGP – Valencia FP3 – Ο Marquez στην κορυφή της διαδικασίας

 
Ο Marc Marquez εμφανίστηκε πολύ δυνατός στην τρίτη διαδικασία των ελεύθερων δοκιμών ανεβαίνοντας στην κορυφή με το χρονόμετο να σταματάει στο 1.30.255 για τον Ισπανό. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τις Yamaha αφού ο Maverick Vinales θα πρέπει να παλέψει στο Q1 μετά την 11η θέση που πήρε στα συνδιασμένα αποτελέσματα.

FP3: Ο αναβάτης της Honda πήρε νωρίς το προβάδισμα στην διαδικασία έχοντας εκείνη την στιγμή 7 δέκατα διαφορά από τον δεύτερο Iannone. Στην συνέχεια ο Johann Ζarco κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία από τον Ισπανό με 0.002 sec πέντε λεπτά πριν το τέλος του FP3, αλλά μόνο για λίγο, καθώς ο Marquez βελτιώθηκε κάνωντας τον καλύτερο χρόνο στην Valencia μέχρι στιγμής με 1.30.255. Έτσι ο αναβάτης της Yamaha Tech3 έμεινε στην 2η θέση.

Οι δύο πρώτοι των FP1 και FP2 Andrea Ιannone και Jorge Lorenzo τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα του FP3. Ο Ιταλός της Suzuki βελτίωσε αρκετά τον χρόνο του σε αντίθεση με τον Lorenzo ο οποίος είχε ελάχιστη βελτίωση.

Στην 5η θέση βρέθηκε η δεύτερη Suzuki του grid με τον Alex Rins ενώ πίσω του βρέθηκε ο δοκιμαστής της Ducati Michele Pirro. Ο Jack Miller ο οποίος τρέχει για τελευταία φορά με την Marc VDS Honda ολοκλήρωσε την διαδικασία στην 7η θέση.

Ο Valentino Rossi κατάφερε να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο του τερματίζοντας στη 8η θέση παιρνόντας έτσι στο Q2. Σε αντίθεση με τον αναβάτη της Yamaha, ο Dani Pedrosa δεν βελτίωσε τον χρόνο του μένωντας στην 9η θέση της διαδικασίας.

Η δεκάδα του Q2 συμπληρώθηκε από τον Andrea Iannone, ο οποίος παρόλο που έμεινε στην 16η θέση του FP3, κατάφερε να μπει τελικά  στο δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών αφού ήταν 8ος στα συνδιασμένα αποτελεσμάτα.

Ο Maverick Vinales οκλήρωσε την διαδικασία μόλις στην 13η θέση και θα πρέπει να παλέψει στο Q1 για να μπορέσει να περάσει στο Q2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του FP3: