MotoGP – Rossi – Η κατάσταση είναι δύσκολη

Το πρόσφατο Σαββατοκύριακο ήταν αρκετά δύσκολο για τον Valentino Rossi, ο οποίος σημείωσε δύο πτώσεις όλο το τριήμερο, εγκαταλείποντας και από τον Κυριακάτικο αγώνα. Αυτή τη φορά, στην Αυστραλία, ο Ιταλός αναζητά πρωτίστως καλές καιρικές συνθήκες και εν συνεχεία ένα καλό αποτέλεσμα πάνω στην M1 του.

Οι καιρικές συνθήκες όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε στο Phillip Island, είναι πάντα περίεργες και ευμετάβλητες. Η ηλιοφάνεια μπορεί να δώσει εύκολα τη θέση της στην πυκνή συννεφιά και η βροχή πάντοτε παραμονεύει.

Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι έντονοι ανέμοι που πνέουν γύρω από την πανέμορφη πίστα και δημιουργούν αρκετές δυσκολίες στους αναβάτες. Τι έχει να πει όμως ο Valentino Rossi για το τριήμερο που έρχεται;

«Αυτή είναι μια άλλη πίστα, άλλο επίπεδο κρατήματος, άλλη θερμοκρασία, όμως ειδικότερα πρέπει να κατανοήσουμε τις (καιρικές) συνθήκες. Εδώ πάντα αλλάζει πολύ. Ελπίζω για στεγνό και βλέπουμε. Θα δούμε. Πέρυσι ήταν ένας καλός αγώνας. Ήμουν δυνατός την Κυριακή σε καλές συνθήκες. 

«Το Φεβρουάριο στις δοκιμές ήταν δύσκολα για μένα. Ήμουν πολύ αργός (12ος). Έτσι, αύριο θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το επίπεδό μας.»

Η πρόγνωση του καιρού δεν δείχνει ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον Ιταλό πολυπρωταθλητή, καθώς αναμένεται βαριά συννεφιά το Σάββατο, ενώ την Παρασκευή και την Κυριακή αναμένονται βροχές. Παρά το γεγονός ότι ο Rossi ήταν εξαιρετικά δυνατός σε αυτές τις συνθήκες τα προηγούμενα χρόνια, φέτος ο ίδιος και η Yamaha του δείχνουν να δυσκολεύονται.

MotoGP Motegi 2017 Valentino Rossi
Ο Valentino Rossi σημείωσε πτώση στον αγώνα του Motegi την περασμένη Κυριακή, το χειρότερο όμως είναι ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει γιατί δεν μπορεί να οδηγήσει όπως άλλοτε την M1 στο βρεγμένο

«Για εμάς είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουμε πολύ καλά, επειδή με τα ελαστικά της Bridgestone ήμασταν πολύ δυνατοί, όπως επίσης πέρυσι με τα Michelin η μοτοσυκλέτα ήταν καλή (στο βρεγμένο). Ήμουν πάντοτε αρκετά γρήγορος στο βρεγμένο. Έτσι πρέπει να καταλάβουμε γιατί (δυσκολευόμαστε).

«Βασικά στο Motegi δυσκολευόμασταν συνεχώς, από την Παρασκευή ως την Κυριακή. Σίγουρα οι Ιάπωνες μηχανικού και επίσης η ομάδα έχουν κάποιες διαφορετικές ιδέες, κάποια διαφορετικά πράγματα (να δοκιμάσουμε εδώ) ώστε να καταλάβουμε. Διαφορετική κατανομή βάρους κ.ά. Όμως ελπίζω να είναι στεγνό!»

Ο αναβάτης της Movistar Yamaha επιβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν θα υπάρξουν άλλα νέα εξαρτήματα για φέτος, με την ομάδα να δουλεύει στο set-up της M1.

«Νέα εξαρτήματα, όχι. Set-up, ναι,» δήλωσε λακωνικά ο Ιταλός. «Θα είναι ενδιαφέρον να καταλάβουμε και με περισσότερη θερμοκρασία, όμως δείχνει ότι η πρόγνωση για εδώ είναι ότι θα κάνει κρύο. Έτσι είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση τώρα, ειδικά στο βρεγμένο.

«Στο στεγνό έχουμε κάποια προβλήματα, όμως μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ανταγωνιστικοί. Έτσι αυτό είναι ένα άλλο Σαββατοκύριακο και θα προσπαθήσουμε για το μέγιστο.» 

Τέλος, ο Rossi τόνισε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει άλλη φορά το πλαίσιο του 2016, ενώ όπως είχε αποκαλύψει λίγο καιρό πριν, στόχος είναι η μέγιστη δυνατή πληροφόρηση που θα παρέχει στους μηχανικούς του, σχετικά με τη νέα μοτοσυκλέτα του 2018.