Pirro – Ο Lorenzo θα παλέψει για τη νίκη στο Qatar

Το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς πλησιάζει ολοένα προς την εκκίνησή του, με τον Michello Pirro, δοκιμαστή της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, να θεωρεί ότι ο Jorge Lorenzo θα είναι σε θέση να παλέψει για τη νίκη στον εναρκτήριο γύρο του Qatar.

Οι δύο άνδρες της Ιταλικής εταιρίας μάλιστα θα έχουν πιο συνεργασία φέτος, καθώς ο Ισπανός επέλεξε τον Ιταλό για αναλυτή πίστας. Κύριος στόχος του Pirro είναι να βοηθήσει τον Lorenzo να εγκληματιστεί στην εκάστοτε πίστα με την νέα του μοτοσυκλέτα. Η συνεργασία των δύο έχει ήδη ξεκινήσει με τον πρώτο επίσημο τεστ του MotoGP, στη Μαλαισία.

Ο Lorenzo δεν ξεκίνησε καλά τις δοκιμές όμως στη συνέχεια, μέρα με την ημέρα, βελτιωνόταν σημαντικά, κλείνοντας το τεστ στην 9η θέση την τρίτη ημέρα. Για τον Pirro τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, με τον ίδιο να αναφέρει ότι είναι θέμα χρόνου ώσπου ο Lorenzo να γίνει πλήρως ανταγωνιστικός.

«Ο Jorge οδηγούσε την Yamaha, η οποία είναι μια διαφορετική μοτοσυκλέτα, για πολλά χρόνια. Ωστόσο, ήταν σε κορυφαίο επίπεδο ξανά κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας στη Sepang» ανέφερε ο Pirro στο Motorsport.com.

«Κάλυψε απόσταση μόνο 100 γύρων πάνω στη Ducati, όταν είχε ήδη κάνει χιλιάδες στη Yamaha. Τέλος πάντων, είμαι σίγουρος ότι ο Lorenzo θα παλέψει για τη νίκη στο Qatar, στον πρώτο γύρο της χρονιάς.»

«Η Ducati είναι σαν οικογένεια για μένα και αν ο στόχος είναι να βοηθήσω τον Jorge να γίνει πρωταθλητής, είμαι έτοιμος να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Αν πρέπεια να τον βοηθήσω στην προπόνηση, τότε θα το κάνω, καθώς πέρασα πολύ χρόνο οδηγώντας αυτές τις μοτοσυκλέτες.

«Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να του εξηγήσω ότι, στην Ducati, το μυστικό είναι η οδήγηση και το να την  μαθαίνεις βήμα-βήμα. Δεν είναι μια εύκολη μοτοσυκλέτα για να πας γρήγορα από την αρχή, κάτι στο οποίο είχε συνηθίσει (με τη Yamaha).»

Στη συνέχεια ο Pirro τόνισε ότι ο Lorenzo θα έχει μια «οικογενειακή» ατμόσφαιρα στην Ducati, κάτι το οποίο του έλειπε στη Yamaha, λόγω της αντιπαλότητάς του με τον Rossi.

«Πέρυσι με την Yamaha δεν ήταν εύκολο για αυτόν, λόγω των γεγονότων στα τέλη της χρονιάς του 2015 και την βαθιά επιρροή από μια φιγούρα όπως ο Valentino.

«Ο Jorge υπέφερε από αυτό. Στη Ducati θα βρει μια πολύ πιο οικογενειακή ατμόσφαιρα, όπου όλοι θα τον βοηθήσουν να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Εδώ, όλη η ομάδα δουλεύει και δίνει τα πάντα για να του δώσει την καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα και έπειτα το μόνο που θέλουμε από αυτόν είναι να ανοίξει το γκάζι.»

Αφήστε μια απάντηση