MotoGP – Marquez – Δεν θα υπάρξουν εντολές από την ομάδα

Το τέλος του φετινού, συναρπαστικού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP πλησιάζει και η υπόθεση ‘Τίτλος’ είναι ακόμη ανοικτή. Παρ’ όλο που ο Marc Marquez είναι το φαβορί, εντούτοις, ώσπου να πέσει η καρώ σημαία του τερματισμού στη Valencia, ο έτερος διεκδικητής του Τίτλου, Andrea Dovizioso, έχει ακόμη ελπίδες.

Ο Marc Marquez, σε πρόσφατες δηλώσεις του επιμένει ότι η Honda δεν θα δώσει εντολές έτσι ώστε ο teammate του, Dani Pedrosa, να τον βοηθήσει στη κατάκτηση του Τίτλου, σε περίπτωση που αυτό θα χρειαστεί.

Όπως λέει: «Στην Βαλένθια δεν θα υπάρξουν εντολές από την ομάδα. Η καλύτερη εντολή της ομάδας θα είναι να κερδίσει εκεί ο Dani. Πρέπει να δώσει το 100% εκεί και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αφού είναι μία από τις αγαπημένες του πίστες στην οποία πάντα είναι πολύ γρήγορος».

«Όσον αφορά εμένα, θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό σε όλες τις διαδικασίες και στο ζέσταμα για να δούμε που βρισκόμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Δεν θα ξεκινήσω τον αγώνα απλά για να τερματίσω 11ος.»

Ο Marquez έχει διαφορά 21 βαθμών από τον τον δεύτερο Dovizioso για την μάχη του Τίτλου και μία 11η θέση του αρκεί για να τον κατακτήσει, σε περίπτωση που ο Ιταλός τερματίσει 1ος. Αυτός θα είναι και ο τέταρτος τίτλος για τον Ισπανό αναβάτη με την ομάδα της Honda στο MotoGP.

Στη συνέχεια, ο Ισπανός αναφέρθηκε και στον Jorge Lorenzo, ο οποίος μετά το πέρας του GP της Μαλαισίας δήλωσε ότι δεν είχε δει την εντολή της ομάδας του στο ταμπλό του, έτσι ώστε να αφήσει τον Dovizioso να τον περάσει.

«Θα έκανα ακριβώς το ίδιο» δήλωσε, «…μπορέι να μάχεσαι για την νίκη, ωστόσο ο teammate σου και η ομάδα σου μάχονται για τον Τίτλο. Αυτές είναι καταστάσεις που δύσκολα μπορείς να τις δεχθείς αλλά είναι μέρος της δουλειάς μας».

Μένει να δούμε λοιπόν πως θα πράξει η ομάδα της Honda αν βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση στον τελευταίο αγώνα της σαιζόν στην Valencia και αν τελικά ο ‘DesmoDovi’ θα καταφέρει να κάνει ένα μικρό θαύμα, ή αν ο Τίτλος παραμείνει στα χέρια του Marquez και το 2017.