VR46 Master Camp – Ο Rossi στην πίστα με τους μαθητές του

Ο Valentino Rossi βρέθηκε στο Misano στα πλαίσια του Yamaha VR46 Master Camp, επιβλέποντας προσωπικά την εξέλιξη των εκκολαπτόμενων αγωνιζόμενων. Εκτός αυτού, ο Ιταλός, 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εξέπληξε τους μαθητές του, οδηγώντας μαζί τους σε χρονομετρημένη διαδικασία!

Οι αναβάτες του Yamaha VR46 Master Camp είχαν την ευκαιρία να δουν τον ήρωά τους από κοντά, ενώ τη τα διαδικαστικά της ημέρας τους μετέφερε ένα ανερχόμενο αστέρι των Grand Prix, ο Franco Morbidelli. Η έκπληξη για τους νεαρούς αναβάτες της ακαδημίας όμως ήρθε όταν ο Rossi αποφάσισε να πάρει μια Yamaha R3 και να μπει μαζί τους πίστα!

«Ήταν φαντασυικό που ξάφνιασα τους αναβάτες του Yamaha VR46 Master Camp στην πίστα του Misano. Ήθελα να τους συναντήσω και να δω πως τα πάνε ως τώρα, καθώς είμαστε στα μισά του προγράμματος,» δήλωσε ο Rossi.

«Είχα την ευκαιρία να τους δω, να οδηγήσω λίγο μαζί τους όταν ήμουν έξω στην πίστα και εντυπωσιάστηκα από την ταχύτητα των αναβατών. Ήξεραν την πίστα ήδη, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε για τα προηγούμενα παιδιά και επίσης οδηγούσαν μοτοσυκλέτες YZF R3 της κατηγορίας WorldSSP300, έτσι αυτό κάνει την οδήγηση στο Misano κάπως ευκολότερη.

«Πέρασα πολύ ωραία το χρόνο μου μαζί τους και με τα παιδιά του VR46 Academy και ελπίζω οι αναβάτες του Master Camp να το διασκέδασαν εξίσου, επειδή το να διασκεδάζεις πάνω στη μοτοσυκλέτα είναι πολύ σημαντικό.»

Οι αναβάτες που αποτελούν αυτή τη στιγμή το Master Camp είναι οι Alfonso Coppola, Enzo De La Vega, Kimi Patova, Mykyta Kalinin, Renzo Ferreira και Robert Schotman.

Οι έξι αναβάτες είχαν την ευκαιρία το απόγευμα μετά τις χρονομετρημένες διαδικασίες να μάθουν για το set-up της μοτοσυκλέτας αλλά και τις αναρτήσεις, τη στιγμή που ο Διευθυντής της Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis, έδινε συμβουλές για τη διαχείριση και την μεπέπειτα αγωνιστική πορεία των αναβατών.