MXGP και MX2 – Οι συνθέσεις του 2017

Οι αγωνιστικές ομάδες έχουν ανακοινώσει τους οδηγούς που θα στελεχώσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος motocross για το έτος 2017. Κάποιες ομάδες έχουν ανακοινώσει και για τις δύο κατηγορίες, MXGP και ΜΧ2, και κάποιες μία εκ των δύο. Πιο κάτω σας παραθέτουμε τις ομάδες όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής.

TEAM SUZUKI

H Suzuki, για το 2017 ανακοίνωσε τους οδηγούς MX2 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι Jeremy Seewer και Bas Vaessen θα είναι το δίδυμο για την κατηγορία MX2.

O Jeremy Seewer, ξεκινά την χρονιά φέρνοντας μαζί του την δεύτερη θέση στο περσινό πρωτάθλημα MX2 και δίνει υποσχέσεις για την κατάκτηση του φετινούπρωταθλήματος.

O Bas Vaessen με καταγωγή από την Ολλανδία έρχεται με πολλές υποσχέσεις καθώς έχει κατακτήσει για το 2016 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα EMX250 και φιλοδοξεί ως rookie στην ΜΧ2 σε μια δυναμική παρουσία.

Τέλος, η ομάδα της Suzuki, βρίσκεται πολύ κοντά στο να  ενσωματώσει των 16χρονο Αυστραλό, Hunter Lawrence ως τρίτο οδηγό. Ο Stefan Everts ως επικεφαλής της ομάδας είχε δηλώσει για τον νεαρό πώς με καλή και σκληρή δουλειά θα μπορέσει μέσα σε ένα χρονοδιάγραμμα δύο χρόνων να διεκδικήσει μέχρι και πρωτάθλημα.

Η ομάδα για το MXGP παραμένει η ίδια, με το Βέλγο Kevin Strijbos να ηγείτε της ομάδας και τους Ben Townley από την Νέα Ζηλανδία και Arminas Jasikonis από την Λιθουανία να τον πλαισιώνουν.

TEAM HRC MXGP

H Team HRC, ανακοίνωσε για το 2017 τους οδηγούς για την κατηγορία MXGP. Όπως αναμενόταν, ο Gautier Paulin αντικαταστάθηκε από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Tim Gajser, ενώ ο Evgeny Bobryshev διατήρησε την δεύτερη θέση οδηγού στην ομάδα.

Ο Paulin, έπειτα από μία άσχημη αγωνιστική περίοδο, όπου τερμάτισε μόλις στην 13η θέση, τόσο από θέμα απόδοσης όσο και από ατυχή αποτελέσματα λόγω τραυματισμών, δεν μπόρεσε να κρατήσει μία από τις δύο θέσεις για τη μεγάλη κατηγορία.

Ο Gajser έρχεται στην ομάδα με το αέρα του πρωταθλητή και όλοι στην ομάδα είναι διατεθειμένοι να μην χαλάσουν κανένα χατίρι στο οδηγό από την Σλοβενία. O Evgeny, με καλή αγωνιστική παρουσία τη προηγούμενη χρονιά κατάφερε να πείσει τους ιθύνοντες στην HRC ότι αξίζει να είναι στο τιμόνι της CRF.

 

ROCKSTAR ENERGY HUSQVARNA FACTORY RACING

O Ga15209059_1181663705263325_896097123_nutier Paulin, υπέγραψε με την Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing για την χρονιά 2017. O Paulin, μετά την φυγή του από την Honda, υπέγραψε με την Rockstar συμβόλαιο δύο ετών, ελπίζοντας πως η Husky FC450 θα είναι πιο τυχερή.

O Max Nagl, συνεχίζει για ακόμα μια χρονιά πίσω από το τιμόνι της Husky ελπίζοντας να επαναλάβει της καλές εμφανίσεις του 2015.

Τέλος ο Max Anstie συνεχίζει στην μικρή κατηγορία MX2, ελπίζοντας σε κάποια καλά αποτελέσματα για την χρονιά 2017.

WILVO YAMAHA

Η Yamaha Motor Europe, ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της για δύο χρόνια με την Wilvo Yamaha και των οδηγών Shaun Simpson και Arnaud Tonus. Ο έμπειρος Shaun Simpson – ο οποίος είναι o πιο πετυχημένος Βρετανός οδηγός τα τελευταία χρόνια – θα ηγηθεί της προσπάθειας για την νέα σεζόν. O Ελβετός Tonus από την ΜΧ2 της προηγούμενης χρονιάς, κάνει την είσοδό του στην μεγάλη κατηγορία.

MONSTER ENERGY YAMAHA FACTORY MXGP TEAM

Η Yamaha Factory MXGP Team, συνεχίζει με τους οδηγούς Romain Febvre και Jeremy Van Horebeek για την χρονιά 2017, ελπίζοντας οι κακουχίες να μην ξανακτυπήσουν τη πόρτα της εργοστασιακής ομάδας.

Την προηγούμενη χρονιά ο Romain Febvre είχε πολύ καλό ξεκίνημα με τέσσερα podium του πρώτους 5 αγώνες. Η ατυχία του κτύπησε την πόρτα μετά από άσχημα πέσιμο στις κατατακτήριες δοκιμές του MXGP της Μεγάλης Βρετανίας, αφήνοντας τον εκτός για δύο αγώνες.

Τέλος, ο Van Horebeek, είναι ένας αναβάτης με σταθερή απόδοση, που δεν κάνει λάθη και έχει την ικανότητα να μαζεύει βαθμούς για την ομάδα.

MONSTER ENERGY KAWASAKI RACING TEAM

Η Monster Energy Kawasaki Racing Team συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά στην κατηγορία MXGP, με το Βέλγο Clement Desalle και το Γάλλο Jordi Tixier, πρωταθλητή στην κατηγορία ΜΧ2 για το 2014. Η ομάδα ελπίζει σε καλύτερα αποτελέσματα για το έτος 2017.

RED BULL KTM FACTORY RACING TEAM

 

Η Red Bull KTM Factory Racing Team για το 2017 δεν έχει ξεκαθαρίσει πoιες θα είναι οι επιλογές της. Στην κατηγορία MXGP, υπάρχουν τρεις οδηγοί με συμβόλαια από τρία έως πέντε χρόνια.

Ο Toni Cairoli με συμβόλαιο μέχρι και το 2018 είναι αμφίβολο εάν θα είναι μέσα στους οδηγούς, κυρίως λόγω της έλευσης του Jeffrey Hearlings στην μεγάλη κατηγορία. Ο Glenn Coldenhoff θα είναι ο τρίτος της παρέας με βλέψεις για βάθρο για την νέα χρονιά.

Στην κατηγορία MX2 έχει απομείνει ένας οδηγός, ο Paul Jonas, καθώς ο Jeffrey Hearlings έχει αλλάξει κατηγορία και o Davy Pootjes άλλαξε ομάδα, αλλά παρέμεινε με ΚΤΜ, στην ομάδα HSF Logistics KTM.

 

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται από τις ομάδες για την επιλογή των οδηγών που θα στελεχώσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα. Όσο πιο γρήγορα στελεχωθεί η ομάδα τόσο καλύτερη θα είναι και η προετοιμασία για την νέα χρόνια.

Ξοδεύονται πολλά εκατομμύρια και οι ομάδες δεν θα ήθελαν να κάνουν λάθος επιλογές. Το νέο πρωτάθλημα ξεκινά στις 25 Φεβρουαρίου στην πίστα Losail του Qatar. Ο πρώτος αγώνας θα είναι και ο μοναδικός που θα διεξαχθεί κατά τις νυχτερινές ώρες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη περιοχή κατά την διάρκεια της ημέρας.

Αφήστε μια απάντηση